Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πώς η συνεργασία της ZTE με τη Nuance θα «απογειώσει» τα smartphones των Κινέζων (CES 2013)




Η Nuance, δημιουργός του λογισμικού φωνητικής υπαγόρευσης Dragon Naturally Speaking, ανακοίνωσε στο πλαίσιο τηςCES 2013 τη συνεργασία της με τη ZTE, φέρνοντας τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής της στα smartphones της κινεζικής εταιρείας.

Λεπτομέρειες για τη συνεργασία δεν έχουν γίνει γνωστές, με την ανακοίνωση να αναφέρει απλώς ότι πρόκειται για μία«πολυετή συμφωνία». Το λογισμικό της Nuance θα ενσωματωθεί στα επερχόμενα μοντέλα της ZTE, ξεκινώντας από φέτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωνητικές δυνατότητές του θα είναι διαθέσιμες σε 25 γλώσσες, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.
Προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες σχετικές με το τι ακριβώς υποστηρίζει το λογισμικό της Nuance, με μόνη εξαίρεση τη «λειτουργία αυτοκινήτου», για την οποία γνωρίζουμε μερικά πράγματα. Πρόκειται, λοιπόν, για μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν δραστηριότητες «χωρίς χέρια», όπως να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν SMS, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργεί και σε θορυβώδες περιβάλλον. Παράλληλα, προσφέρει και κάποια χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά και έξω από ένα αυτοκίνητο, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αναφερόμαστε, για παράδειγμα, στο «Do not disturb» mode, που επιτρέπει σε κάποιον να απενεργοποιεί τις εισερχόμενες κλήσεις και τις ειδοποιήσεις για κάποιο διάστημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή υποστηρίζει, επιπλέον, και φωνητικές ειδοποιήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία της ZTE με τη Nuance φαίνεται πως αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη στις συσκευές των Κινέζων, που, έτσι κι αλλιώς, μας έχουν προσφέρει δυνατές προτάσεις το τελευταίο διάστημα. Την αναμένουμε στα smartphones της με ιδιαίτερη προσμονή…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain