Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το YouTube «τιμωρεί» Sony, Universal και άλλες για παράνομες πρακτικές




Ναι, όλοι θέλουν να έχουν πολλά views για τα Video τους, αλλά κάποιοι, όπως συμβαίνει συνήθως, είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν γι αυτό και κάποια στιγμή, το YouTube το παίρνει είδηση και αντιδρά.

Όπως εντόπισε το DailyDot, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, κανάλια όπως αυτό της Sony BMG, της Universal και άλλων λιγότερο «ιδιωτικών» χρηστών, υπέστησαν ένα «ξεκαθάρισμα» από το YouTube. Στην περίπτωση της Universal Music αφαιρέθηκαν 1 δισεκατομμύριο views και στην περίπτωση της Sony, 851 εκατομμύρια, ενώ αρκετά βίντεο αφαιρέθηκαν.
Το YouTube επεσήμανε πως δεν πρόκειται για κάποιο bug, αλλά για δράση της υπηρεσίας στις περιπτώσεις καναλιών που παραβίασαν τους Όρους Χρήσης χρησιμοποιώντας «μηχανικές» πρακτικές για να αυξάνουν τις προβολές των βίντεό τους. Έτσι, μετά από αυτή την ενέργεια, ο αριθμός των views που βλέπουμε στα βίντεο είναι περισσότερο ρεαλιστικός. Αν πάρει το παράδειγμα και το Twitter και το Facebook  να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς που είναι BOTs και αγοράζονται από διάφορες εταιρείες, θα μιλάμε για καλά, πολύ καλά νέα.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain