Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Έντονη φημολογία εξαγοράς του WhatsApp από το Facebook




Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία ότι το Facebook θα προχωρήσει σε μία ακόμα μεγάλη εξαγορά δημοφιλούς εφαρμογής μετά το Instagram. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από το TechCrunch, το οποίο αναφέρει (σύμφωνα με δικές του πληροφορίες) ότι υπάρχουν συζητήσεις εξαγοράς της εφαρμογής WhatsApp από το Facebook.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο site, ο λόγος του ενδιαφέροντος του Facebook για τη δημοφιλή εφαρμογή είναι το γεγονός ότι έχει καταφέρει να βρει δικά του κανάλια εσόδων, πέρα από τη διαφήμιση, ενώ εντυπωσιακή είναι η δημοτικότητά του στους χρήστες των smartphones. Ειδικότερα, υπολογίζεται οτι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες Android smartphones έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ πολύ δημοφιλής είναι και ανάμεσα στους χρήστες του iPhone, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα. Το Facebook έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι ο βασικός του στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διείσδυσή του στις φορητές συσκευές (αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους της εξαγοράς του Instagram) εφόσον θέλει να μεγαλώσει περαιτέρω τόσο το σύνολο της συνδρομητικής του βάσης όσο και της ενεργής βάσης του.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, για το τίμημα της ενδεχόμενης εξαγοράς (εφόσον αληθεύει το δημοσίευμα), όμως είναι σίγουρο ότι σε μερικές ώρες θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain