Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το twitter ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Instagram



Σύμφωνα με πληροφορίες, το twitter ετοιμάζει τη δική του εφαρμογή με φωτογραφικά φίλτρα, που θα τοποθετηθεί απέναντι στο γνωστό και αγαπημένο πλέον Instagram. Aναμένεται, μάλιστα, να είναι έτοιμη έως τα τέλη της χρονιάς, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι φωτό που έχει δημοσιεύσει ο συνιδρυτής του twitter, Jack Dorsey, στο δημοφιλές micro-blogging-site ίσως έχουν επεξεργαστεί με τη νέα εφαρμογή.


Η παραπάνω είναι μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Dorsey φεύγοντας με το αεροπλάνο από το San Francisco και ίσως περιλαμβάνει κάποιο από τα φίλτρα της φημολογούμενης νέας υπηρεσίας του twitter, ένα εργαλείο που αναμένεται να εντείνει τη «μάχη» του site με το Instagram.
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η φωτογραφική υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσω του επίσημου twitter app, διαθέτοντας φωτογραφικά φίλτρα στη λογική του Instagram. Φαίνεται μάλιστα πως, ήδη, πραγματοποιούνται δοκιμές για την υπηρεσία, καθώς υπάλληλοι του twitter έχουν δημοσιεύσει -πιθανώς φιλτραρισμένες- φωτογραφίες μέσω των iOS και Android εφαρμογών του.
Η σχέση twitter και Instagram είναι, πάντως, έτσι κι αλλιώς τεταμένη το τελευταίο διάστημα, με την ένταση να κλιμακώνεται νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το Instagram απενεργοποίησε την ενσωμάτωση «Twitter Cards», με αποτέλεσμα οι χρήστες του twitter να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προβολή των φωτογραφιών του Instagram.
Σε κάθε περίπτωση, από το twitter φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν να προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά στους χρήστες τους, με τη νέα υπηρεσία φωτογραφικών φίλτρων να επιθυμούν να διατεθεί μέσα στις γιορτές, οπότε και οι χρήστες έχουν αυξημένη διάθεση για sharing (δεν είναι τυχαίο ότι το ρεκόρ uploading φωτογραφιών στο Instagram επετεύχθη τη μέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ). Εμείς αναμένουμε τη νέα υπηρεσία του twitter με ενδιαφέρον…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain