Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το ελληνικό Twitter το 2012 Περισσότεροι από 250.000 οι Έλληνες χρήστες του Twitter.




Πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε από το ίδιο το Twitter για τις σημαντικότερες στιγμές του microblog μέσα στο 2012. Τώρα ήρθε η σειρά του απολογισμού για το ελληνικό Twitter στη χρονιά που τελειώνει, που δημιούργησε το Monitor της Sidebar.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, το Twitter απέκτησε περίπου 128.000 νέους Έλληνες χρήστες φτάνοντας συνολικά περισσότερους από 250.000 Έλληνες χρήστες, ενώ αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι τα ελληνικά tweets αυτή τη χρονιά άγγιξαν τα  120.000.000, αγγίζοντας σε ρυθμό τα 4 tweets το δευτερόλεπτο!
Τo tweet που έλαβε τα περισσότερα retweets ήταν αυτό της σύλληψης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ενώ το δημοφιλέστερο video ήταν το “Kony 2012”. Αντίστοιχα, η δημοφιλέστερη φωτογραφία ήταν το ζευγάρι “Tolis and Maria”, από τη συγκινητική ιστορία του Αποστόλη (χρήστη του Twitter) ο οποίος θέλησε πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο να δημοσιοποιήσει τα αισθήματά του για την κοπέλα με την οποία διατηρούσε σχέση.
Τέλος, τα hashtags που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από τους Έλληνες χρήστες σχετίζονταν κατά κύριο λόγο με την κρίση, όπως #syntagma, #12fgr, #greekrevolution. Ειδικότερα, για το χώρο του αθλητισμού, το πιο δημοφιλές hashtag ήταν αυτό του #paok.
To σύνολο του απολογισμού μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω σελίδα: http://trending.gr/2012

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain