Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

To Facebook βοήθησε το FBI στη σύλληψη 10 ατόμων που ευθύνονται για την μόλυνση 11 εκατομμυρίων PC




Το Facebook συνεργάστηκε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) για να σταματήσουν μια εγκληματική οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για τη μόλυνση 11 εκατομμυρίων υπολογιστών προκαλώντας έτσι ένα κατ ‘εκτίμηση ζημιές 850 εκατομμυρίων δολαρίων. Χάρη στη βοήθεια της εταιρείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI καθώς και διεθνείς εταίροι για την επιβολή του νόμου,την Τρίτη ανακοίνωσαν την επιτυχή εξάρθρωση της διαδικτυακής εγκληματικής ομάδας.
10 άτομα από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, ΠΓΔΜ, Νέα Ζηλανδία, Περού, Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και συνελήφθησαν. Με πολλαπλές παραλλαγές του malware Yahos έκλεψαν (και εξακολουθούν να το κάνουν. μιλάμε για τα ήδη μολυσμένα pc) πιστωτικές κάρτες , στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και άλλα προσωπικά στοιχεία.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ομάδα ασφαλείας του Facebook βοήθησε τις αρχές στον εντοπισμό του κακόβουλου λογισμικού, των δράστών, καθώς και των θυμάτων. Ο στόχος του Yahos ήταν οι χρήστες του Facebook από το 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.
Για την τεράστια επιχείρηση το Facebook εκτος από το FBI συνεργάστηκε με πολλές διεθνείς οργανώσεις, αναφέρει το TNW.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain