Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Instagram: «Παρεξήγηση! Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις φωτογραφίες σας»!




Τα «μαζεύει» το Instagram, όσον αφορά το «σκάνδαλο» που ξέσπασε με την αλλαγή των όρων χρήσης του, σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πουλήσει τις φωτογραφίες σας σε κάποιον τρίτο.

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά του από το Facebook, το Instagram, μία υπηρεσία που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 100 εκατομμυρίων χρηστών στον πλανήτη, φαίνεται ότι παρουσιάζει τη μεγαλύτερη «κρίση» στην ιστορία του, με πληθώρα χρηστών να διαμαρτύρονται για την εκμετάλλευση των δεδομένων τους, αλλά και ακόμη και να φτάνουν στο σημείο να διαγράφουν το λογαριασμό τους.
Το «κύμα» των διαμαρτυριών ήταν άμεσο και μεγάλο και ήταν επόμενο να προκαλέσει την τοποθέτηση του CEO τουInstagram, Kevin Systrom, σε επίσημο blog post. Έτσι, αναφέρεται ότι το ζήτημα που προέκυψε οφείλεται σε «λάθος διατύπωση» με την παρερμηνεία να σημειώνεται λόγω της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι η εταιρεία εργάζεται για την επαναδιατύπωση των όρων χρήσης της υπηρεσίας.
Το επίμαχο σημείο των όρων χρήσης έλεγε το εξής: «Συμφωνείτε ότι μία υπηρεσία μπορεί να πληρώσει το Instagram για να εμφανίσει τις φωτογραφίες σας σε σύνδεση με πληρωμένο ή χορηγημένο περιεχόμενο ή προσφορές, χωρίς καμία αποζημίωση για εσάς».
Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, η εν λόγω πρόταση θα επαναδιατυπωθεί, με το Instagram να σημειώνει ότι οι νέοι όροι θα τεθούν σε ισχύ από τις 16 Ιανουαρίου.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain