Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Βαριά καμπάνα σε κατασκευαστές από την ΕΕ 1,5 δισ. ευρώ πρόστιμο για καρτέλ σε LG Electronics, Philips, Samsung, Panasonic, Toshiba και Technicolor
Με βαρύ πρόστιμο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ τιμώρησε 7 μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες για καρτέλ τιμών σε οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ, οι Chunghwa, LG Electronics, Philips, Samsung, Panasonic, Toshiba και Technicolor κατηγορούνται για πρακτικές καρτέλ (σταθερές τιμές, μοίρασμα της αγοράς κ.α.) για περισσότερο από 10 χρόνια εις βάρος του καταναλωτή, με το σύστημα να λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως σημειώνει η Επιτροπή.

Οι κατηγορίες αφορούν μέχρι και το 2006, την εποχή των CRT τηλεοράσεων που αντικαταστάθηκαν από τις LCD και Plasma, ενώ από το κατηγορητήριο Chunghwa, LG Electronics, Philips και Samsung συμμετείχαν και στα δύο καρτέλ και οι Panasonic, Toshiba και Technicolor (πρώην Thomson) συμμετείχαν μόνο στο καρτέλ των τηλεοράσεων.
Από το πρόστιμο εξαιρέθηκε η Chunghwa, η οποία ήταν και η πρώτη εταιρεία που αποκάλυψε την ύπαρξη του καρτέλ, ενώ Samsung, Philips και Technicolor έτυχαν μειωμένου προστίμου (από 10 έως 40%) λόγω της συνεργασίας τους με τις αρχές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain