Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Και άλλες φήμες για τη νέα γενιά συστημάτων Τα PS4 και X720 "ζεσταίνονται" για την παρουσίασή τους στην Ε3 2013




Καθώς κοντεύουμε προς την αυγή μιας νέα γενιάς οικιακών συσκευών, όλο και περισσότερες φήμες κάνουν την εμφάνισή τους. Οι τελευταίες κάνουν λόγο για τα πλάνα της ΕΑ για την επόμενη γενιά, τα οποία αποκαλύφθηκαν εν μέρει από την πρόσφατη οικονομική αναφορά, στην οποία το τμήμα R&D (Έρευνας και Ανάπτυξης) δείχνει να έχει αυξημένες και άνω του συνηθισμένου δαπάνες. Χαρακτηριστικά, μόνο για το R&D τμήμα της ΕΑ ξοδεύτηκαν πάνω από $604 εκ., με το τμήμα που δαπάνησε τα αμέσως περισσότερα χρήματα να είναι αυτό του "πωλήσεων και μάρκετινγκ" στα $357 εκ. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με sites του εξωτερικού, αποδεικνύουν πως η ΕΑ έχει ξεκινήσει αθόρυβα και δυναμικά την ανάπτυξη next-gen τίτλων.

Πηγές του VG247 αναφέρουν πως η Sony έχει ξεκινήσει ήδη την αποστολή των νεότερων dev kits του PlayStation 4 σε διάφορα στούντιο, καθώς η τελική έκδοση θα καταφθάσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Το "Orbis" –όπως είναι η κωδική ονομασία της κονσόλας- φημολογείται ότι θα φοράει στο εσωτερικό του το A10 APU chip από την AMD, πρόκειται για μια motherboard που περιλαμβάνει σε ένα chip τη GPU και CPU του συστήματος. Έτσι, η Sony έθεσε ως απόλυτο στόχο για το PS4 να «τρέχει» απροβλημάτιστα τα παιχνίδια σε 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το 3D ενεργοποιημένο, παραδίδοντας ένα μηχάνημα αρκετά δυνατό τόσο για το παρόν όσο και το μέλλον. Επιπλέον, τα dev kits ενσωματώνουν 8-16GB RAM και σκληρό δίσκο 256GB, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για SSD.
Η APU λύση που πρόκειται να εφαρμόσει η ιαπωνική εταιρία, θα κάνει προσιτό το μηχάνημα χωρίς να μείνει πίσω τεχνολογικά και θα πρωτοεμφανιστεί σε ένα event λίγο πριν την Ε3 του 2013. Να σημειωθεί ότι στο site της έκθεσης εμφανίστηκε το teaser κείμενο όπου αναφέρονται «ύποπτες» φράσεις όπως «δείτε τώρα το μέλλον της βιομηχανίας» και «Αυτή είναι η χρονιά. Αυτή είναι η Ε3 που κανένας δε θέλει να χάσει».

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain