Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται η πρώτη Instagram κάμερα




Με την επιτυχία που εμφανίζει το Instagram τους τελευταίους μήνες είναι μάλλον αναμενόμενο. Ξεκίνησε ως concept τον προηγούμενο Μάιο και πλέον -με το Instagram να έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες- είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή, με το λανσάρισμά του να υπολογίζεται στα μέσα του επόμενου έτους.

Αναφερόμαστε σε ουδέτερο πρόσωπο (μέχρι τώρα) γιατί η Socialomatic Camera είναι περισσότερο ένα gadget, ένα υβρίδιο μεταξύ μιας φωτογραφικής μηχανής με πολλές social δυνατότητες και μιας παλιάς polaroid κάμερας. Ή όλα αυτά μαζί ίσως.
Σύμφωνα με το post της εταιρείας που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο project, αυτό που ξεκίνησε ως αστείο την προηγούμενη Άνοιξη, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα. Η Socialomatic κάμερα θα διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις, με 16 ή 32GB (με υποδοχή κάρτας μνήμης microSD), με Wifi ή WiFi και 3G. To λειτουργικό της θα βασίζεται στο Android αλλά ταυτόχρονα υλοποιείται ένα νέο λειτουργικό που θα προστεθεί επάνω του, ώστε να προσφέρει καλύτερη φωτογραφική εμπειρία. Χαρακτηριστικά όπως οπτικό zoom, led flash, Bluetooth και οθόνη 4,3 ιντσών θα συμπεριλαμβάνονται επίσης στο συγκεκριμένο gadget.
Τι θα προσφέρει; Ο κάτοχος της socialomatic camera θα μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία σε λόγο 1 προς 1 (τετράγωνες δηλαδή), να προσθέσει ένα φίλτρο της αρεσκείας του (όπως στο Instagram) και να την κάνει share σε social networks (Facebook, Twitter, Instagram) ή να την αποστείλει με MMS ή email. Επιπρόσθετα όμως θα μπορεί άμεσα να την τυπώνει, λειτουργώντας ως polaroid (προσθέτοντας μάλιστα και λεζάντα στο κάτω μέρος της) αφού στην κάμερα υπάρχει υποδοχή δοχείων (cartdridges) φωτογραφικού χαρτιού.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain