Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει το ανανεωμένο Microsoft Imagine Cup 2013
Φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών, μπορούν πλέον να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Imagine Cup  και να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας, ο οποίος συμπληρώνει τα 11 χρόνια παρουσίας.


Η Microsoft, προκειμένου να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους φοιτητές και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερης ποικιλίας καινοτομιών, έχει προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του Imagine Cup,
το οποίο πλέον συμπεριλαμβάνει 3 βασικούς διαγωνιστικούς πυλώνες – World Citizenship, Games και Innovation – ενώ παράλληλα υπερδιπλασίασε το χρηματικό έπαθλο σε 300.000 δολάρια.
Πάνω από 1,65 εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο Imagine Cup τηντελευταία δεκαετία, δημιουργώντας εφαρμογές και παιχνίδια που σχετίζονται με τα κρισιμότερα προβλήματα του κόσμου. Ο διαγωνισμός του 2013 στηρίζεται σε βασικά στοιχεία που είχαν μεγάλη απήχηση στους φοιτητές τα τελευταία 10 χρόνια – κοινωνικές επιπτώσεις και gaming – ενώ παράλληλα εντείνεται η έμφαση του διαγωνισμού στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Στο διαγωνισμό Imagine Cup 2013, οι μαθητές θα μπορούν να διαγωνιστούν στις παρακάτω κατηγορίες:
  • World Citizenship. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft και έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα. Για παράδειγμα, ένα project που συμμετέχει στην κατηγορία αυτή, μπορεί να αφορά ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την κοινωνία ή την υγειονομική περίθαλψη.
  • Games. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft (Windows 8, Windows Phone, το Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games).
  • Καινοτομία. Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται καινοτόμες εφαρμογές για καταναλωτές, οι οποίες μπορεί να εισάγουν κάτι καινούριο στα κοινωνικά δίκτυα, στις online αγορές ή στην έρευνα και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με εργαλεία και τεχνολογία της  Microsoft.
Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα onlineChallenges που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8Windows Azure και Windows Phone.
Το Imagine Cup αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό που διαρκεί όλο το έτος και κορυφώνεται με τουςπαγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι για το 2013 θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας,  από τις 8 έως τις 11 Ιούλιου.
Οι διεθνείς φιναλίστ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν μερίδιο από ταImagine Cup Grants, μια χρηματική επιχορήγηση που ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια και θα επενδυθεί από τη Microsoft σε ορίζοντα τριετίας, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές ναπραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.
Όσοι φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Imagin

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain