Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι το iPhone 5 καλύτερο από τους ανταγωνιστές του;

Παρά το γεγονός ότι το νέο smartphone της Apple έχει γίνει ήδη ανάρπαστο, τεχνολογικά φάνηκε να απογοητεύει μέρος του κοινού του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι δεν διαθέτει NFC όπως βέβαια και το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του, πολλοί από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ανέφεραν συνεχώς "το δικό μου κινητό το έχει ήδη αυτό".


Έτσι, λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του, το Μashable δημοσίευσε ένα συγκριτικό το οποίο τοποθετεί το νέο smartphone της Apple απέναντι στα κορυφαία κινητά της Samsung, της Motorola και της Nokia, τα Galaxy S3, Droid RAZR HD και Lumia 920 αντίστοιχα.

Βλέποντας μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών ένα είναι σίγουρο. Και οι τρείς αντίπαλοι του iPhone 5 το ξεπερνούν σε κάποια από αυτά, όπως την ανάλυση της οθόνης, την διάρκεια της μπαταρίας και την υποστήριξη mini USB ενώ το Galaxy S3 εμφανίζεται ανώτερο σχεδόν σε όλα.

Για πολλούς πάντως τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αρκούν από μόνα τους για να αναδείξουν την κορυφαία συσκευή. Ήδη τα πρώτα ανεπίσημα benchmarks έδειξαν ότι το iPhone 5 ξεπερνά οριακά το Galaxy S3 στην ταχύτητα αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν κάποιος δοκιμάσει και τις δυο συσκευές θα προσέξει σημαντική διαφορά στην απόκριση τους.

Τέλος δεν θα πρέπει να αγνοούμε το λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει αρκετά σημαντικό παράγοντα στην ταχύτητα και την απόκριση ενός smartphone όπως βέβαια και το γεγονός ότι ένα iPhone δεν είναι απλή συσκευή αλλά ταυτόχρονα και status symbol.


Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain