Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πλατφόρμα επιβράβευσης χρηστών στο Facebook

Αν και η προβολή μέσω των social media είναι ένας εξαιρετικά φθηνός αλλά και στοχευμένος τρόπος να απευθυνθεί κανείς στο κοινό το οποίο τον ενδιαφέρει, μέχρι τώρα ελάχιστοι καταφέρνουν να τα αξιοποιήσουν πλήρως.

Δεν πρόκειται για κάτι περίεργο βέβαιο καθώς τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα το Facebook έχει πάρα πολλούς κανονισμούς και περιορισμούς στο πώς μπορεί κανείς να προβληθεί και να επικοινωνήσει μέσω για παράδειγμα μιας σελίδας ή μιας εφαρμογής. Ταυτόχρονα όμως ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν είτε τις γνώσεις, είτε την τεχνογνωσία ώστε να το κάνουν σωστά και κυρίως σε σταθερή βάση.

Ευτυχώς όμως το σημαντικό αυτό πρόβλημα λύνεται αρκετά εύκολα μέσω μιας νέας πλατφόρμας επιβράβευσης χρηστών που είναι πλέον διαθέσιμη στο Facebook. Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει δημιουργηθεί από την BaaS (τη γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών social media monitoring) και το οποίο οι παίκτες συλλέγουν πόντους απαντώντας σε απλές ερωτήσεις ή κάνοντας Share/Send Request στο Facebook.

Kάθε ‘share’ ή ‘request’ δίνει επιπλέον πόντους στον εκάστοτε παίκτη, αλλά και στους χρήστες του Facebook που θα ανταποκριθούν σε αυτές τις ενέργειες. Συλλέγοντας πόντους στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης αποκτά διάφορα badges (Bronze,Silver,Gold,VIP), με τα οποία έχει την δυνατότητα να εξαργυρώσει συγκεκριμένα δώρα.

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα στο Facebook, η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές να ορίζουν και να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή την παραμετροποίηση της εφαρμογής.

Έτσι έχουν την δυνατότητα να προσθέτουν νέα δώρα σε συγκεκριμένα badges, να ορίζουν τις φωτογραφίες που θα εμφανίζονται σε κάθε δώρο ή badge, να μεταβάλλουν κάθε μήνυμα της εφαρμογής. Παράλληλα, μπορούν να βλέπουν τα στατιστικά των χρηστών και να ορίζουν πόντους για κάθε πιθανή ενέργεια που θα εκτελέσουν οι χρήστες.

Στην Ελλάδα η πλατφόρμα ήδη χρησιμοποιείται ως μέρος της digital καμπάνιας του City Unity College για σπουδές, σε τι άλλο, στα social media καθώς και άλλα προγράμματα σπουδών με εξαιρετική επιτυχία.


Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain