Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλάζοντας ταχύτητες στο ποδήλατο με το μυαλό

Φανταστείτε να αλλάζατε ταχύτητες στο ποδήλατό σας μόνο με τη σκέψη. Η εταιρεία Parlee Cycles εργάζεται ακριβώς πάνω σε αυτή την ιδέα.


Στα γενικότερα σχέδια της Toyota και συγκεκριμένα των Prius Projects, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα ποδήλατο φτιαγμένο από ανθρακονήματα, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα κράνος εξοπλισμένο με «νευροδιαβιβαστές» που θα μπορούν να «διαβάζουν» τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα. Ένας ασύρματος δέκτης τοποθετημένος στη σέλα θα δέχεται τα σήματα και ανάλογα θα αλλάζει τις ταχύτητες.

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο πειραματικό στάδιο. Πρακτικά ακόμα προσπαθούν να τελειοποιήσουν το «εγκεφαλικό» σύστημα ελέγχου και χρησιμοποιούν smartphones για την μετάδοση των στοιχείων.

Αν και ίσως θεωρηθεί ως μία περιττή υπερεξελιγμένη τεχνολογία για να χρησιμοποιηθεί σε ένα ποδήλατο, από τη στιγμή που κατσκευαστεί ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός που θα είναι σε θέση να «αφουγκράζεται» τις ανάγκες του ποδηλάτη, τότε αυτόματα ανοίγονται νέοι τεχνολογικοί δρόμοι πάνω στο ψηφιακό «διάβασμα» της σκέψης. Έτσι, οι εφαρμογές που θα μπορούσε να βρει η τεχνολογία θα ήταν κυριολεκτικά απεριόριστες.

Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain