Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αντιγράφει την ΕΑ η Zynga; ...ή το ανάποδο;




Η θερινή ραστώνη δεν αποτρέπει από την κατάθεση αγωγών τις τεχνολογικές εταιρείες που πιστεύουν ότι κάποιος ανταγωνιστής έχει αντιγράφει τα δικά τους δημιουργήματα. Τελευταίο παράδειγμα, η αγωγή που κατέθεσε η Electronic Arts (EA) εναντίον της Zynga με την υπόθεση αυτή να αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον.


Η ΕΑ, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής video παιχνιδιών, κατηγορεί τη Zynga, τον μεγαλύτερο δημιουργό παιχνιδιών σε social media και ειδικά στο Facebook, ότι το νέο παιχνίδι της Zynga ονόματι “The Ville” είναι μία αντιγραφή του παιχνιδιού “The Sims Social” που έχει δημιουργήσει στο Facebook η ΕΑ.
Σύμφωνα με την αγωγή της ΕΑ, που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, το “The Ville” επιτρέπει στους χρήστες τη δημιουργία avatars και το χτίσιμο οικιών γι’ αυτούς με τρόπο παρόμοιο με εκείνον στα παιχνίδια της σειράς “The Sims” που είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Γενικότερα, η ΕΑ υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός, ο οπτικός διαχειρισμός και οι χαρακτήρες έχουν «ξεσηκωθεί» από το “The Sims Social”.
H Zynga απαντά ότι θα υπερασπιστεί τον ευατό της και τα στελέχη της επεσήμαιναν ότι η ΕΑ κατέθεσε την αγωγή λίγο μετά την κυκλοφορία του SimCity Social, το οποίο μοιάζει, σύμφωνα με τη Zynga, με το δικό της CityVille. Η συνέχεια αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain