Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο «άγνωστος» κατασκευαστής, το smartphone που πούλησε 200.000 κομμάτια σε μισή ώρα στην Κίνα και ο επόμενος τετραπύρηνος «δυναμίτης»



Έχεις ξανακούσει το όνομα Xiaomi; Αν όχι, θα πρέπει τώρα να το προσθέσεις στη λίστα των Κινέζων κατασκευαστών που κάνουν τη διαφορά το τελευταίο διάστημα. Προς το παρόν, δραστηριοποιείται μόνο στην κινεζική αγορά, τα κινητά της, όμως, φαίνεται ότι κάνουν «θραύση» και όχι άδικα, ενώ, πιθανότατα, δε θα αργήσουν να απασχολήσουν και την Ευρώπη.


Το Mi-One S κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στην τοπική αγορά, επιτυγχάνοντας να πουλήσει 200.000 κομμάτια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο λογαριασμό της στο twitter. Πρόκειται για ένα smartphone που κοστίζει 1.499 γουάν (περίπου 188 ευρώ) και διαθέτει άκρως ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για την τιμή του, όπως οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 854×480 pixelsdual-core επεξεργαστή στο 1.7GHz, 1GB RAM, οπίσθια κάμερα 8MPixels και εμπρόσθια 2MPixels καθώς και υποστήριξη Android Ice Cream Sandwich.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε μία ακόμη πιο εντυπωσιακή συσκευή. Το Xiaomi Mi-Two smartphone, την ανακοίνωση του οποίου υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το τοπικό κοινό και όχι μόνο, θα κυκλοφορήσει τονΟκτώβριο, αποτελώντας ένα από τα πρώτα κινεζικά smartphones που θα ενσωματώνουν το Android Jelly bean, σε μία προσαρμοσμένη έκδοσή του βέβαια. Η συσκευή ενσωματώνει το εντυπωσιακό τετραπύρηνο chipset Qualcomm Snapdragon APQ8064 S4 Pro στο 1.5GHz, 2GB μνήμης RAM, Adreno 320 graphics chip, 16GB εσωτερικής μνήμης και μίαοθόνη iPS 4,3 ιντσών με ανάλυση 1280×720 pixels. Διαθέτει ακόμη εμπρόσθια κάμερα στα 8MPixels και οπίσθια στα 2MPixels, καθώς και μπαταρία 2.000mAh. Θα είναι διαθέσιμη σε 5 χρώματα, ενώ η τιμή της θα φτάνει τα 1.999 γουάν (περί τα 250 ευρώ).
Τα καλά νέα είναι, πάντως, πως ο Κινέζος κατασκευαστής δε μένει αδιάφορος για την ευρωπαϊκή αγορά. Έχει επιβεβαιώσει σε διάφορες πηγές την πρόθεσή του να πουλήσει τα προϊόντα του στην Ευρώπη, με τις αναφορές θα θέλουν αυτό να ξεκινήσει να γίνει το πρώτο μισό του επόμενου έτους. Αναμένουμε τις άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις της με ενδιαφέρον…
Δείτε ένα video με τον νέο τετραπύρηνο «δυναμίτη» της εταιρείας Xiaomi Mi-Two

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain