Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Seagate εξαγοράζει τη Lacie (και τους σκληρούς της δίσκους)




Πριν από 6 χρόνια, η Seagate εξαγόρασε τη Maxtor, η οποία με τη σειρά της είχε εξαγοράσει το τμήμα σκληρών δίσκων τηςQuantum πριν από 11 χρόνια. Για την ιστορία, και οι τρεις εταιρείες ήταν πάντα κορυφαίες στην κατασκευή μαγνητικών μέσων αποθήκευσης, και προσωπικά έχω εγκαταστήσει τα προϊόντα τους στα PC μου, ουκ ολίγες φορές.


Τώρα η Seagate προχωρά σε άλλη μία ενδιαφέρουσα κίνηση, εξαγοράζοντας τη Lacie. Η Lacie είναι μία εταιρεία που έχει γίνει γνωστή για τους εξωτερικούς σκληρούς της δίσκους. Συγκεκριμένα, προσλαμβάνει επώνυμους σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουν εντυπωσιακές θήκες για εξωτερικούς δίσκους. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα προϊόντα να μοιάζουν περισσότερο με αντικείμενα τέχνης και λιγότερο με «απλά» περιφερειακά.
Αυτή τη στιγμή η Seagate κατέχει το 65% των μετοχών της Lacie, όμως ο στόχος της είναι να αποκτήσει το 95% μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η τιμή μετοχής της Lacie αναμένεται να αυξηθεί από 4.05 ευρώ σε 4.17 ευρώ. Επίσης αν αυτή η κίνηση αποδειχθεί τόσο κερδοφόρα όσο ελπίζει η Seagate, τότε δεν θα χρειάζεται να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο εξαγοράς της από τη Western Digital, που είχε προτείνει η τελευταία και είχε απορρίψει η πρώτη πριν από 2 χρόνια.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain