Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο οργανισμός One Laptop Per Child θα κυκλοφορήσει υβρίδιο laptop/tablet

Μπορεί τα tablets να έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στις αγορές των ανεπτυγμένων χωρών αλλά στα κράτη του τρίτου κόσμου δεν συμβαίνει το ίδιο. Έτσι ο οργανισμός One Laptop Per Child, αποστολή του οποίου είναι η δημιουργία προσιτών laptop για τα παιδιά όλου του κόσμου, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας συσκευής με το όνομα «XO-4 Touch».

Σύμφωνα με τον OLPC, η συσκευή θα είναι υβρίδιο laptop και tablet, και θα διαθέτει οθόνη αφής κατασκευασμένη από την Neonode και διπύρηνο επεξεργαστή Marvell ARMADA 2128 στα 1.2GHz.

Η επιλογή ενός υβριδίου laptop/tablet ήταν η καλύτερη επιλογή για τον οργανισμό, όπως εξηγεί ο CEO του OLPC, Rodrigo Arboleda.

«Διατηρώντας το βραβευμένο design του XO, έχουμε συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας συσκευή. Το νέο XO-4 Touch είναι κάτι παραπάνω από απλά μια συσκευή, είναι ένας νέος τρόπος για την διευκόλυνση της μάθησης».

Το XO-4 Touch θα κυκλοφορήσει στο πρώτο τετράμηνο του 2013, με την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain