Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

VDSL: ο συμβιβασμός μπορεί να είναι και η καλύτερη λύση




Συμβιβαστική φαίνεται να είναι η λύση που προωθείται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την ευρεία διάθεση ευρυζωνικών συνδέσεων VDSL ή αλλιώς ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet έως 50Mbps. Μια λύση που δεν αποκλείεται τελικά να είναι και η καλύτερη για την ανάπτυξη της αγοράς, όπως θεωρούν παρατηρητές της αγοράς.  


Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία ΟΤΕ και εναλλακτικών παρόχων, είχαμε όπως φαίνεται, δύο σημαντικά αποτελέσματα.Πρώτον, ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε να δώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το χρονικό διάγραμμα πιλοτικής, χονδρικής διάθεσης συνδέσεων μέσω naked VDSL, που αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο. τι σημαίνει η λύση naked VDSL; Ότι ο πελάτης για να λάβει συνδέσεις VDSL δεν θα πρέπει να επιστρέψει στον ΟΤΕ και ακολούθως ξανά στον εναλλακτικό πάροχο. Όπως καταλαβαίνετε, τη συγκεκριμένη λύση δεν την ήθελε ο ΟΤΕ αλλά οι υπόλοιποι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.
Από την άλλη πλευρά, οι τελευταίοι πιέστηκαν από την ΕΕΤΤ να εγκρίνουν τις τιμές λιανικής VDSL του ΟΤΕ. Δέσμευση σ' αυτό το σημείο δεν είχαμε, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, οι πάροχοι θέλουν να ολοκληρωθεί το πιλοτικό πρόγραμμα του naked VDSL αλλά και να ελέγξουν τις τιμές που θα προτείνει ο ΟΤΕ για τη χονδρική διάθεση.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain