Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η Apple κατοχυρώνει νέα «τρελή» πατέντα με τα μάτια στραμμένα στην 5D τεχνολογία




Φαίνεται ότι στο Cupertino δε σταματούν να σχεδιάζουν τοτεχνολογικό μας μέλλον και ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκε στην εταιρεία από το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων το αποδεικνύει… Πρόκειται για ένα νέο τρόπο για να επικοινωνήσει κάποιος με έναν υπολογιστή, συνδυάζοντας ειδικούςεξελιγμένους αισθητήρες, οθόνες αφής, καθώς και γάντια εικονικής πραγματικότητας. Η τρελή αυτή τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τηλεόραση ή ασχολείστε με το gaming ή ακόμη χειρίζεστε μία τεχνολογική συσκευή βγαλμένη από το μέλλον.


Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που διέρρευσε περιγράφει μία «προηγμένη 5D τεχνολογία», που προσφέρει, μεταξύ άλλων, δυνατότητες για διαδραστικά παιχνίδια, video conference, καθώς και μία εντυπωσιακή ικανότητα να αναγνωρίζει μία συγκεκριμένη «υπογραφή», ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κάποιου -ας πούμε την παλάμη του- ώστε να ξεκινήσει ένα αυτοκίνητο ή να αποστείλει σήμα σε κάποια συμβατή συσκευή.
Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο τρόπο «εισαγωγής δεδομένων» σε υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές… Η Apple ονειρεύεται ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να αντικαταστήσει τα πληκτρολόγια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πατέντα, καθώς θα επιτρέπει στο χρήστη να αλληλεπιδρά με μία οθόνη «ανιχνεύοντας» διαφόρων ειδών κινήσεις, ερεθίσματα και δεδομένα.
Η τεχνολογία βασίζεται κυρίως στην ύπαρξη ενός ηλεκτροοπτικού συστήματος που θα υπολογίζει την προσωρινή παραμόρφωση που μπορεί να δεχθεί μία επιφάνεια και η οποία μπορεί να προκαλεστεί από ένα σήμα εισόδου ή την ισχύ αυτού (π.χ. ένα άγγιγμα από ένα δάκτυλο). Θα μπορούσε, βέβαια, να αξιοποιηθεί και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα για φυσικό άγγιγμα (ίσως π.χ. θα μπορούσε να αλληλεπιδρά με έναν υπολογιστή και μετακινώντας ο χρήστης τα χέρια του στον αέρα).
Η νέα τεχνολογία θα παρέχει στα συμβατά συστήματα την πιθανότητα αναγνώρισης τεσσάρων ή ακόμη και πέντε διαστάσεων, καθώς θα μπορεί να υπολογίσει την κατεύθυνση κάποιας υφιστάμενης δύναμης ή και το μέγεθός της.
Επιπλέον, φαίνεται ότι το υλικό μίας «οθόνης» με την οποία θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε, κάτι που παρέχει άπειρες δυνατότητες εφαρμογών. Για φανταστείτε, για παράδειγμα, μία πρόταση απόKevlar, όπου ο χρήστης θα μπορεί να πυροβολήσει μία επιφάνεια και κατόπιν το computer να υπολογίσει πόσες σφαίρες έφτασαν σ’ αυτήν και με ποια ταχύτητα – μία χρήσιμη λειτουργία π.χ. για σκοπευτήρια.
Οι εφαρμογές φαίνεται να είναι ατελείωτες και σίγουρα, διαβάζοντας για ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μας ανοίγει η όρεξηγια νέες συσκευές και όνειρα που αφορούν το μέλλον μας παρέα με την τεχνολογία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain