Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Με 100 Gigabit θα τρέχει η hol

Σύμφωνα, άλλωστε, με εκτιμήσεις αναλυτών, ο όγκος των δεδομένων που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο υπερδιπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί από 1 zettabyte σήμερα σε περίπου 35 zettabyte το 2020. Για το λόγο αυτό η hol ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει το δίκτυο μετάδοσης κορμού με δυνατότητες 100 GbE.

Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, πρόκειται για τον πρώτο πάροχο στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το οπτικών ινών δίκτυο του σε αυτές τις ταχύτητες. Πέρα από το ελληνικό κομμάτι όμως, η hellas online είναι από τους λίγους παρόχους παγκοσμίως που πρόσφατα υιοθέτησε τη λύση των 100G της Cisco, η οποία προετοιμάζει τους παρόχους για την εποχή των zettabyte προκειμένου να ανταποκριθούν στη ραγδαία ζήτηση για αύξηση διακίνησης δεδομένων χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση στην υπάρχουσα υποδομή οπτικών ινών.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση 100G αποτελεί ένα τεχνολογικό άλμα για την hellas online, καθώς απλοποιεί σημαντικά το δικτυακό σχεδιασμό, αυξάνει την χωρητικότητα των εγκατεστημένων οπτικών ινών κατά τουλάχιστον μία τάξη μεγέθους και πετυχαίνει οικονομίες κλίμακας στην μετάδοση δεδομένων.

Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain