Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Type Cover και Touch Cover από τη Microsoft για το Surface



Τι κάνει ένα tablet ιδανικό εργαλείο δουλειάς για την παραγωγή περιεχομένου και όχι μόνο για την απόλαυση περιεχομένου; Ε, πλέον, μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Το cover του. Και η Microsoft, εχθές, έδωσε την απάντηση στον ορισμό του «έξυπνου» cover.


 Ο Steven Sinofsky, παρουσιάζοντας το νέο Surface tablet της εταιρείας, ανακοίνωσε και τις δύο εκδοχές ενός cover που έρχεται να συμπληρώσει τις ανάγκες του καθένα μας που μέχρι τώρα ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα tablet χωρίς να έχει παράλληλα την ανάγκη να κουβαλάει και το notebook του μαζί.


Το touch cover για το νέο Surface, είναι ένα cover που εφάπτεται του νέου tablet με μαγνητική σύνδεση και ενσωματώνει ένα multitouch πληκτρολόγιο και trackpad. Μα σε ένα cover; Αναφωνήσαμε. Ναι, σε ένα cover το οποίο, σύμφωνα με τον Sinofsky, επιτρέπει πληκτρολόγηση δύο φορές περισσότερο αποτελεσματική από την πληκτρολόγηση σε γυαλί. Κι αυτό γιατί η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το touch cover αντιλαμβάνεται το «χτύπημα» στα πλήκτρα σαν gestures.



Για το “fun” της διαδικασίας, το Touch Cover θα κυκλοφορήσει σε 5 χρώματα: μαύρο, λευκό, πορτοκαλί, φούξια και κυανό και όσον αφορά το πάχος, θα προσθέτει 3 χιλιοστά στο πάχος του tablet.


Η δεύτερη πρόταση της Microsoft για τα covers που θα συνοδεύουν τα νέα Surface tablets, είναι πιο παραδοσιακή, αλλά εξίσου «έξυπνη». To Type Cover είναι ένα κανονικό πληκτρολόγιο με μηχανικά μέρη και συμβατικά πλήκτρα, αλλά και ένα πλήρως λειτουργήσιμο trackpad. Είναι πιο «παχύ» από το Touch Cover και συγκεκριμένα, το πάχος του φτάνει τα 5 χιλιοστά.

Δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε σύγκριση ανάμεσα στο Surface και το iPad. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά tablets. Αυτό για το οποίο θα μπορεί να ζηλέψει, όμως η Apple, είναι τα cover. Τα cover της Microsoft είναι πολύ πιο έξυπνα. Διαφωνείτε;

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain