Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έρχεται το κινητό με τα 41 megapixel Στις 25 Ιουνίου διαθέσιμο το Nokia 808 PureView με εκτιμώμενη τιμή τα 650 ευρώ!



Στις 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διάθεση στην Ελλάδα του Nokia 808 PureView, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ενσωμάτωση μίας κάμερας με ανάλυση 41 megapixel! To "πρόβλημα" είναι πως η εκτιμώμενη τιμή λιανικής θα είναι μεταξύ 650 και 680 ευρώ, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, κάτι που σημαίνει ότι η νέα συσκευή της Nokia θα είναι πιο ακριβή από το Lumia 900!


To Nokia 808 PureView διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 41 megapixel, οπτικά υψηλής ποιότητας από την Carl Zeiss και ένα νέο αλγόριθμο υπερδειγματοληψίας των πίξελ (pixel oversampling). Σε τυπικό επίπεδο ανάλυσης (2/3, 5 και 8 megapixels) τα παραπάνω μεταφράζονται σε zoom χωρίς την παραμικρή μείωση της ευκρίνειας, δεδομένου ότι σε κάθε πίξελ αντιστοιχούν επτά πίξελ πληροφορίας, τα οποία συνδυάζονται εκτοξεύοντας την οξύτητα των φωτογραφιών σε απίστευτα επίπεδα. Σε μεγαλύτερες αναλύσεις (38 megapixel η μέγιστη), όλα αυτά σημαίνουν ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μία φωτογραφία, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της προκειμένου να αναδείξει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας. 

Εκτός από τις κορυφαίες φωτογραφικές του δυνατότητες, το Nokia 808 PureView, το οποίο χρησιμοποιεί Symbian ως λειτουργικό σύστημα, υποστηρίζει επίσης καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p,  μη απωλεστικό zoom 4X και, για πρώτη φορά, τεχνολογία Nokia Rich Recording. Το Rich Recording επιτρέπει την ηχογράφηση σε ποιότητα επιπέδου CD, μέχρι πρότινος εφικτό μόνο με χρήση εξωτερικού μικροφώνου. Tο Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone, η οποία μετατρέπει κάθε στερεοφωνικό ήχο σε μια μοναδική εμπειρία surround sound με οποιαδήποτε ακουστικά αλλά και τεχνολογία Dolby Digital Plus για αναπαραγωγή ήχου channel surround 5.1.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain