Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το iPhone 5 θα έχει οθόνη 3,9 ιντσών με ανάλυση 640×1136 pixels. Λογικά θα σου αρέσει



Καταρχήν με τα δεδομένα. Οτιδήποτε και αν ακούς για το νέο iPhone αυτή τη στιγμή είναι κατά βάση φήμη. Ή καλύτερα ένας εύκολος τρόπος να τσεκάρει η Apple τι θέλει το ευρύ κοινό.

Η διαδικασία έχει ως εξής: ένα επώνυμο site δημιουργεί κάποιο σχετικό νέο με το iPhone, το ρίχνει στο καναβάτσο και εσύ, εγώ, όλοι μας καταθέτουμε απόψεις. Η θεματολογία των ημερών περιστρέφεται γύρω από την οθόνη του, όμως η είδηση που βγήκε στον αέρα τελευταία φαίνεται να έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και αμφισβητεί ευθέως εκείνη της Wall Stree Journal που αναφέρει ότι η οθόνη του νέου iPhone θα είναι μεγαλύτερη των 4 ιντσών. Κατηγοριοποιούμε το νέο για να βγάζεις πιο εύκολα άκρη.

α) Η Apple βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών πολλών iPhone νέας γενιάς, από τα οποία ένα τουλάχιστον έχει εντελώς νέα οθόνη.

β) Όλα τα iPhones έχουν αναλογία οθόνης 3:2, αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα εφόσον στο νέο θα χρησιμοποιηθεί το πιο εύπεπτο 16:9. Που είναι άλλωστε ιδανικό για την αναπαραγωγή ταινιών.

γ) Η διαγώνιος του νέου πάνελ θα είναι στις 3,9 ίντσες, αυτό που θα αλλάξει όμως είναι το ύψος της. Πιο απλά το πλάτος θα παραμείνει στις 1,94 ίντσες, αλλά θα προστεθούν αλλά 176 pixels κατά μήκος φτάνοντας στις 3,45 ίντσες. Σωστά κατάλαβες, μιλάμε για ένα wide-screen iPhone.

δ) To iOS 6 θα προσαρμοστεί στη νέα διάσταση, οπότε αντί για τέσσερις σειρές εικονιδίων στην αρχική οθόνη, θα προσφέρει πέντε. Θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που θα αφορούν στο καλύτερο σερφάρισμα και στην προβολή περισσότερου περιεχομένου.

ε) Δεν υπάρχει «ε)». Μόνο μια  αναφορά ακόμη ότι το νέο iPhone θα διατηρήσει το home button ενώ η υποδοχή σύνδεσης του θα είναι πιο στενή, κάτι μεταξύ των miniUSB και microUSB που κυκλοφορούν ήδη στην πιάτσα.

Τώρα αν σου αρέσει το νέο iPhone είναι ένα άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι πως η δική μας ελληνική γνώμη, δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το σχέδιο της συσκευής που θα κυκλοφορήσει τελικά στην αγορά. Για αυτό, κρίνε ελεύθερα…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain