Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μοιραστείτε αρχεία μέχρι και 1 GB με τους φίλους σας στο Facebook με το Pipe



Μπορεί το Dropbox να έσπευσε να καλύψει το κενό της ανάγκης να μοιραστούμε μεγάλα αρχεία με τους φίλους μας, αλλά έναstartup από το Βερολίνο, το Pipe, ήρθε και είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου.


Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας file sharing υπηρεσίας μεταξύ εσάς και των φίλων σας στο Facebook, περιλαμβάνουν  την δυνατότητα να στείλετε και να λάβετε αρχεία με κάθε επαφή στο Facebook, κάθε είδους μέχρι και 1 GB. Δεν χρειάζεται να έχετε και οι δύο πλευρές λογαριασμό στο Pipe, παρά μόνο ο αποστολέας. Με το που κάνετε την αποστολή του αρχείου, ο παραλήπτης προσκαλείται αυτόματα στην υπηρεσία.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως δεν διαμεσολαβεί κάποιος ενδιάμεσος server για την αποστολή και λήψη των αρχείων σας, οπότε θα είναι πολύ γρήγορες οι ταχύτητες.

Προς το παρόν, η υπηρεσία λειτουργεί με προσκλήσεις, αλλά σε λίγες μέρες θα μπορείτε να τη δοκιμάσετε εδώ

Σημειώστε ότι προκειμένου να μπορέσετε να στείλετε αρχεία στους φίλους σας, αυτοί θα πρέπει να είναι online στο chat τουFacebook, κάτι που δεν μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, καθώς αρκετοί το αποφεύγουν. Αν πάραυτα προσπαθήσετε να στείλετε αρχείο σε κάποιον offline φίλο σας, εκείνος θα ειδοποιηθεί και αν δεν έχει χρησιμοποιήσει το pipe ξανά, θα λάβει μία πρόσκληση γι αυτό.

Ακούγεται χρηστικό και το μόνο που πρέπει να αποδείξει είναι ότι «δουλεύει». Προς το παρόν, μέχρι να το δοκιμάσουμε κι εμείς με τους φίλους μας, δείτε το “hands-on” του The Verge.

via digital life

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain