Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Windows 8 σε 3 εκδόσεις



Τρεις βασικές εκδόσεις των Windows 8 θα διαθέσει η Microsoft, που ανακοίνωσε και τις σχετικές ονομασίες για το λειτουργικό της σύστημα.


Για τα PC και τα tablets με επεξεργαστές της Intel θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις με όνομα Windows 8  και Windows 8 Pro. H πλειονότητα μάλλον θα βρει όλα όσα χρειάζεται στην "απλή" έκδοση, ενώ τα Pro που απευθύνονται κυρίως στους επαγγελματίες των υπολογιστών διαθέτουν λειτουργίες κρυπτογράφησης, διαχείρισης των υπολογιστών και virtualization. Οοως διευκρινίζει η Microsoft το Windows Media Center θα είναι διαθέσιμο ως προσθήκη στα Pro, μέσω ενός add-on.  Ειδικά για την αγορά της Κίνας και για κάποιες αναδυόμενες αγορές η Microsoft θα διαθέσει μια ειδική έκδοση (μάλλον υπο-έκδοση είναι πιο σωστός όρος) προσαρμοσμένη στις τοπικές γλώσσες.

Η τρίτη έκδοση ονομάζεται Windows RT και δεν έχει καμία σχέση με τα... retweet. Το "RT" σημαίνει  Runtime και η έκδοση θα χρησιμοποιείται σε υπολογιστές (tablets περιλαμβανομένων) με επεξεργαστές ARM. Η Microsoft έχει έναν πίνακα που μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης αναλυτικά.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain