Σάββατο 28 Απριλίου 2012

To Facebook γίνεται πιο ασφαλές


Σε μια προσπάθεια να προφυλάξει τα μέλη του από τους ψηφιακούς κινδύνους, το Facebook προχώρησε σε δύο αρκετά σημαντικές κινήσεις ως προς το θέμα της προστασίας των χρηστών του.
Καταρχάς ανακοίνωσε το AV Marketplace, από το οποίο μπορεί κανείς να κατεβάσει trial εκδόσεις έξι μηνών για εφαρμογές όπως το Norton Anti-Virus 2012, TrendMicro Titanium Security Essentials (PC) και TrendMicro Smart Surfing (Mac). Πρόκειται για πολύ σημαντική συμφωνία καθώς ποτέ μέχρι τώρα ούτε η TrendMicro ούτε η Symantec δεν είχαν προσφέρει δοκιμαστικές εκδόσεις τόσο μεγάλης διάρκειας.
Η υπηρεσία όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Από εδώ και πέρα το Facebook πρόκειται να προσθέσει στη λίστα με τα επικίνδυνα url και εκείνα που περιέχονται στις βάσεις δεδομένων των εταιρειών Microsoft, McAfee, Sophos, Symantec και TrendMicro.
Με αυτόν τον τρόπο το αρχείο κακόβουλων συνδέσμων μεγαλώνει σημαντικά και αν κάποιος χρήστης κλικ σε σύνδεσμο που μπορεί να περιέχει malware έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να ενημερωθεί σχετικά.

Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain