Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Βράβευση πρωτοπόρων εκπαιδευτικών από τη Microsoft Ελλάς

Η ανάδειξη των νικητών των τελικών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και η παρουσίαση πρωτοπόρων μεθόδων διδασκαλίας που έχουν αναπτύξει έλληνες εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Φόρουμ Συνεργάτες στη Μάθηση 2012 με θέμα «Οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί και Σχολεία», που πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Μαρτίου η Microsoft Ελλάς στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Η διοργάνωση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των πέντε σχολείων που ξεχώρισαν για την επάρκεια και την πρωτοτυπία τους, επιτυγχάνοντας την πρόκρισή τους στον ελληνικό τελικό του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών. Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται από τη Microsoft Ελλάς για 7ο συνεχή χρόνο και έχει βασικό στόχο την ανάδειξη ελλήνων εκπαιδευτικών που έχουν εισάγει με δημιουργικό τρόπο την τεχνολογία στην αίθουσα διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν τα πέντε σχολεία παρουσίασαν στο κοινό αναλυτικά τις μεθόδους διδασκαλίας που έχουν αναπτύξει, αναδεικνύοντας τα εκπαιδευτικά οφέλη που έχουν προκύψει για τους μαθητές.

Την πρώτη θέση κέρδισε ο κ. Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για το project “Διαδραστική Γεωμετρία”. Τη δεύτερη θέση έλαβε το project “Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Υγείας (Monitoring Health System)” από το 2o ΕΠΑΛ Χαλκίδας που παρουσίασαν ο κ. Κωνσταντίνος Φράγγος και ο κ. Σωτήριος Βούλγαρης, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το project “Από μαθητές … για μαθητές. Ένα καινοτόμο πλαίσιο ανάπτυξης υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού υλικού από μαθητές για μαθητές” που παρουσιάστηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου και τον κ. Μάρκο Χατζητάσκο από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα/Κολλέγιο Αθηνών).

Οι τρεις αυτές βραβευθείσες συμμετοχές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση που πρόκειται να διοργανωθεί από τη Microsoft στη Λισαβόνα στις 19-23 Μαρτίου, όπου και θα αναδειχθούν οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη.

Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain