Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το τετραπύρηνο Huawei Ascend D quad είναι ίσως ο νέος «βασιλιάς» των benchmarks!



Όταν η Huawei ανακοίνωσε το τετραπύρηνο Ascend D quad στο MWC 2012, δήλωνε περήφανα ότι αυτό είναι το «ταχύτερο smartphone στον κόσμο», χάρη στο «home-made» chip που έχει στο εσωτερικό του, για το οποίο η κινεζική εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι πιο γρήγορο και από την αντίστοιχη πρόταση της Nvidia (Tegra 3). Τώρα φαίνεται ότι η διάσημη Android benchmarking εφαρμογή AnTuTu επιβεβαιώνει αυτά που λένε οι Κινέζοι.


Το quad-core smartphone της Huawei, λοιπόν, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πίνακα των smartphones, σύμφωνα με το AnTutu, ξεπερνώντας τις «ναυαρχίδες» των υπόλοιπων εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες και τα LG Optimus 4X HD και HTC One X. Η μόνη συσκευή που φαίνεται να το ξεπερνάει είναι το tablet Asus Transformer Prime με overclocked CPU.

Το Ascend D quad φαίνεται, όμως, ότι ξεπερνάει όλους τους ανταγωνιστές του και στο NenaMark v2, υπερέχοντας συσκευών όπως το HTC One S, αλλά και παλαιότερα πανίσχυρα μοντέλα όπως τα Galaxy Nexus και Galaxy S II. Πρόκειται για μία ακόμη benchmarking εφαρμογή, που εξειδικεύεται στις δυνατότητες μίας συσκευής στον τομέα των γραφικών. «Τρέχει» τα tests στην εγγενή ανάλυση κάθε συσκευής, έτσι για μία 720p πρόταση όπως το νέα quad-core μοντέλο της Huawei το να ξεπεράσει smartphones με χαμηλότερη ανάλυση όπως το Galaxy S II είναι ένας «άθλος».

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι συχνά τα benchmarks δε συνεπάγονται αντίστοιχες επιδόσεις και στην απόδοση μίας συσκευής σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, επομένως δείτε αυτά τα αποτελέσματα ως ενδεικτικά και μόνο του γεγονότος ότι το Huawei D quad είναι μία σπουδαία πρόταση – πραγματική «ναυαρχίδα» στην κατηγορία της. Όσον αφορά τώρα τη σύγκρισή της με άλλα τετραπύρηνα, όπως οι προτάσεις της HTC ή της LG, πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, επομένως ίσως δεν «τρέχουν» το τελικό τους software, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο στο μέλλον σε αντίστοιχα benchmarks τα αποτελέσματα να μεταβληθούν. Με το που κυκλοφορήσουν πάντως όλες οι τετραπύρηνες, το digitallife.gr και ο Άγγελος Σφακιανάκης θα σπεύσουν να τις πάρουν στα χέρια τους, ώστε να διαπιστώσουμε, ιδίοις όμμασι, ποιες είναι οι επιδόσεις τους.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain