Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Google Chrome hacked! Ο Ρώσος φοιτητής που νίκησε την Google



Μπορεί το τμήμα marketing της Google να κλαίει με μαύρο δάκρυ, το τμήμα security όμως κάνει party. Ο Chrome δεν μπορεί να ισχυρίζεται πια πως είναι ο πιο ασφαλής browser και γι αυτό φταίει ένας Ρώσος φοιτητής πανεπιστημίου, o Sergey Glazunov που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Pwnium της Google κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CanSecWest στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Sergey Glazunov κατόρθωσε να παρακάμψει τα συστήματα ασφαλείας του Chrome, όχι να επιτεθεί σε αυτά, όπως αναφέρουν στο ZDNet και επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της επιτροπής της Google Justin Schuh που επιβλέπει τον διαγωνισμό. Έτσι, ο Ρώσος κέρδισε το έπαθλο των 60.000 δολαρίων και είναι προς το παρόν ο πρώτος.

H ομάδα του τμήματος security της Google έχει εκθειάσει την δουλειά του Glazunov, καθώς είναι πολλές οι φορές που τους στέλνει αναφορές για τα κενά ασφαλείας του browser. Ο Schuh επιβεβαίωσε πως το hacking που πραγματοποίησε ο Ρώσος, απαιτούσε βαθιά γνώση της λειτουργίας του Chrome και έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα στα στελέχη της Google που ασχολούνται με την ασφάλειά του. Η απαραίτητη βελτίωση φτιάχνεται ήδη και θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο update του Browser.

Έχασε η Google από το hacking; Όσο κι αν δεν μπορεί πια να ισχυριστεί πως ο Chrome είναι ο πιο «αδιαπέραστος» browser, η Google είναι κερδισμένη, εξού και προσέφερε ίσως το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία των εταιρειών λογισμικού. Είναι κερδισμένη γιατί, με αυτό τον διαγωνισμό, παίρνει πολύτιμο insight για προβλήματα ασφαλείας που δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Το κέρδος λοιπόν, όσο κι αν διαφωνεί το τμήμα marketing, είναι πολλαπλάσιο.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain