Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Η ACTA έρχεται στη Βουλή Ερώτηση για τη συνθήκη από τον Π. ΚουρουμπλήΣτη Βουλή θα συζητηθεί η -αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας- συνθήκη ACTA μετά από ερώτηση που κατέθεσε χθες Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής.


"Σύμφωνα με όσους αντιδρούν από την πλευρά της κοινωνίας πολιτών, πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία που παραβιάζει κατάφορα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Διαμορφώθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ερήμην των κοινοβουλίων, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνικό έλεγχο" αναφέρει για την ACTA στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής, που ζητάει σχετική ενημέρωση από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης (Μ. Παπαϊωάννου, Δ. Ρέππας και Μ. Χρυσοχοϊδης αντίστοιχα). 

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής ζητάει απάντηση ως προς το αν μέσω της ACTA  προωθούνται μέτρα που απειλούν τις διαδικτυακές ελευθερίες και αν διαμορφώνουν ένα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία πλαίσιο για τα φάρμακα. Σημειώνεται πως η ACTA εκτός από την online διάστασή της φαίνεται να επηρεάζει και άλλους τομείς με σημαντικότερη, ίσως, αυτή της Υγείας. Ο βουλευτής, τέλος, ζητάει από τους υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να ενημερώσουν το ελληνικό Κοινοβούλιο για τη συνθήκη και αν πρόκειται να προχωρήσεουν "σε δημόσια διαβούλευση όπως επιβάλλεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα".

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain