Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

SkyDrive: Οι νέες λειτουργίες το μετατρέπουν στο iCloud της Microsoft [Video]

Microsoft SkyDrive Metro
Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του cloud computing, με τα πράγματα να σοβαρεύουν αρκετά και τον ανταγωνισμό να χτυπά κόκκινο, αφού στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες Dropbox, Amazon Cloud Drive, Box κλπ. προστέθηκε το iCloud της Apple, το οποίο μάλιστα θα ενσωματωθεί και στο λειτουργικό σύστημα OS X 10.8 Mountain Lion, ενώ ετοιμάζει δυναμική είσοδο και η Google με την υπηρεσία Google Drive.

Όλα αυτά δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη Microsoft, η οποία ετοιμάζεται να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την υπηρεσία SkyDrive ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του Windows 8, παρουσιάζοντας μια διαφορετική φιλοσοφία για το πως θα έπρεπε να λειτουργεί η cloud αποθήκευση με τις εφαρμογές σε ένα λειτουργικό σύστημα, αλλά και να είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε πλατφόρμα (σε αντίθεση με το iCloud).

Όπως αναφέρει η εταιρία στο αντίστοιχο post
“Πιστεύουμε ότι οι χρήστες θέλουν προσωπικό cloud αποθηκευτικό χώρο σε μία υπηρεσία που θα είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές, παρέχοντας άμεση και ασφαλή πρόσβαση στα αρχεία τους, καθώς και δυνατότητα διαμοιρασμού με αυτούς που επιλέγουν”
Η υπηρεσία SkyDrive είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε web browser, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για τις mobile πλατφόρμες Windows Phone, iOS και Android. Ωστόσο, η σημαντικότερη προσθήκη για την ανάδειξη της είναι η Metro εφαρμογή για το Windows 8.
Microsoft SkyDrive Metro App
Η εφαρμογή φέρνει πανεύκολη και γρήγορη διαχείριση της cloud υπηρεσίας με περιβάλλον για συσκευές touchscreen, ενώ περιλαμβάνει API για άμεση επικοινωνία με third-party εφαρμογές, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση στα αρχεία του απευθείας από οποιαδήποτε εφαρμογή Metro μέσω του file picker (open/save).

Microsoft SkyDrive Metro Integration
Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της κάμερας, θα μπορείτε να αποθηκεύετε απευθείας στο SkyDrive αμέσως μετά τη λήψη, χωρίς να χρειάζεται μετάβαση στην υπηρεσία.

Microsoft SkyDrive Desktop

Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν και να συγχρονίζουν αρχεία με μέγεθος έως 2GB, ενώ μέχρι τώρα υπάρχει περιορισμός στα 100MB. Άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία θα είναι η δυνατότητα πρόσβασης των αρχείων ενός υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό SkyDrive, με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές δικλείδες.

Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gemind, ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος θα παραμείνει στα 25GB, αλλά η επέκταση για επιπλέον 20GB, 50GB ή 100GB θα κοστίζει $10, $25 ή $50 αντίστοιχα, τιμές αρκετά ανταγωνιστικές.

Microsoft SkyDrive Additional Storage Prices

Η Metro εφαρμογή του Skydrive θα συμπεριληφθεί στην έκδοση Windows 8 Consumer Preview που θα παρουσιαστεί στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παρακάτω video:


 
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain