Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Έντονη η ελληνική παρουσία στο MWC 2012Περισσότερο έντονη από ποτέ είναι η ελληνική παρουσία στο φετινό Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση – συνέδριο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Και πέραν του διψήφιου αριθμού εταιρειών με στενή σχέση με την Ελλάδα που βρίσκονται στη Fira de Barcelona, είναι αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά -τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια- ο Έλληνας υπουργός με αρμοδιότητα το χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών βρέθηκε στο MWC. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης ήρθε στη Βαρκελώνη και παρακολούθησε αρκετές συνεδρίες και είχε και συναντήσεις και ενημερώσεις. Επιπλέον, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Λεωνίδα Κανέλλο, επισκέφθηκε περίπτερα ελληνικών εταιρειών, στα οποία, μάλιστα, κάθισε για αρκετή ώρα. Γενικότερα, η παρουσία του κ. Βορίδη θα πρέπει να επισημάνουμε πως έχει σχολιασθεί θετικά από τους Έλληνες που έχουν βρεθεί στη Βαρκελώνη για το MWC 2012.
Η ελληνική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη στο Hall 7, όπου είναι και ο “κόσμος των εφαρμογών”. Τα περίπτερα της InternetQ, της Velti και της Upstream είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο hall, ενώ παρουσία έχει και η Innova. To έτερο hall με ελληνική παρουσία είναι το Hall 2, όπου βρίσκονται η Intracom Telecom, η Globo και η Raycap αλλά και εταιρείες όπως η Adaptit, η InAccess Networks, η Cytech, η Mobylla, η Metis, η Mobiweb και η Mobylla.

Ο φετινός αριθμός (14) είναι μεγάλος, αν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετές εταιρείες συμμετέχουν ως έχοντας την έδρα τους στη Βρετανία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, για μία ακόμη χρονιά και παρά τη μεγαλύτερη ελληνική παρουσία, η χώρα μας δεν έχει επιδιώξει να δημιουργήσει ένα εθνικό περίπτερο που θα φιλοξενούσε πολλές ακόμη ελληνικές εταιρείες. Κάτι που κάνουν η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σουηδία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Λιθουανία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain