Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν υπηρεσία ελέγχου URL από τη Zscaler



Η εταιρεία Zscaler που παρέχει λύσεις ασφάλειας για τεχνολογίες cloud, διαθέτει μια νέα δωρεάν online υπηρεσία που ονομάζεται Zulu και μπορεί να αξιολογήσει τον κίνδυνο που σχετίζεται με την ασφάλεια των διευθύνσεων URL. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί αναλύοντας το περιεχόμενο στο οποίο παραπέμπει η ιστοσελίδα (URL), καθώς και τη φήμη των αντίστοιχων ονομάτων τομέα και διευθύνσεων IP.


Υπάρχουν αρκετές τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν σάρωσης URL, η κάθε μια με τη δική της χρησιμότητα. Ενώ η Zulu εννοιολογικά είναι παρόμοια με τις άλλες, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Για παράδειγμα η υπηρεσία Zulu επιτρέπει στους χρήστες που ασχολούνται με την ασφάλεια του υπολογιστή τους και ερευνούν διαδικτυακές επιθέσεις, να επιλέξουν τι User-Agent και Referrer headers θα χρησιμοποιήσει ο σαρωτής όταν συναντήσει ένα URL.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο και σκοπό έχουν να «μολύνουν» τους υπολογιστές των επισκεπτών που συνήθως καταλήγουν σε αυτές μέσω μιας μηχανής αναζήτησης ή ενός συγκεκριμένου browser.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain