Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Του upload» γίνεται στο Youtube



Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ιστοσελίδα You Tube προβάλλει καθημερινά 4 δισεκατομμύρια videos, αριθμός κατά 25% αυξημένος σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η μέτρηση αυτή αφορά όλα τα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες, ενώ η εταιρεία υπολογίζει ότι καθημερινά φορτώνεται υλικό 60 ωρών το λεπτό, έναντι 48 τον περασμένο Μάιο.


Ο ρυθμός αυτός είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με το 2007, όταν κάθε λεπτό «ανέβαιναν» στο δίκτυο γύρω στις έξι ώρες νέου βίντεο, οι οποίες το 2010 είχαν γίνει 24 και σήμερα, μέσα σε ένα έτος, έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Μάλιστα το 30% περίπου της αύξησης έχει λάβει χώρα το τελευταίο οκτάμηνο, γεγονός ενδεικτικό ότι οι χρήστες, διεθνώς, κάθε άλλο παρά έχουν αρχίσει να βαριούνται το YouTube.

Μόλις τον Μάιο του 2011 «ανέβαιναν» 48 ώρες βίντεο το λεπτό.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, ωστόσο η Google δεν κερδίζει κάτι σημαντικά περισσότερο, αφού από τα 4 δισεκατομμύρια videos που προβάλλονται ημερησίως, μόνο το 10% αποφέρει κάποιο έσοδο στην εταιρεία.

Η Google προχώρησε στην εξαγορά του YouTube το 2006, έναντι μόλις 1,65 δισ. δολαρίων και σήμερα αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων, πέρα από τη «σταθερή αξία» της μηχανής αναζήτησης.

Το δίκτυο σταδιακά περιέχει, πέρα από τα ερασιτεχνικά βίντεο, όλο και πιο επαγγελματικό και εμπορικό περιεχόμενο, ενώ επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό μέσω πρόσθετων μέσων, όπως τα «έξυπνα» κινητά και οι «έξυπνες» τηλεοράσεις.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain