Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το Facebook ετοιμάζεται για το χρηματιστήριο



Οι πληροφορίες της Wall Street Journal μιλάνε για το ενδεχόμενο το Facebook να καταθέσει το αίτημά του ώστε μετοχές της εταιρείας να διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η είσοδός του αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες σε αξία στις ΗΠΑ.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος τραπεζικός οργανισμός θα είναι ανάδοχος της δημόσιας εγγραφής, η Morgan Stanley ή η Goldman Sachs, αλλά σίγουρα και οι δύο θέλουν… πολύ.

Η αποτίμηση, σύμφωνα με την εφημερίδα θα είναι ανάμεσα στα 75 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που αναμένει να εξασφαλίσει στη δημόσια εγγραφή περίπου 10 δισεκατομμύρια.

Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους, όταν το 2004 η Google προανήγγειλε την δημόσια εγγραφή της, η εταιρεία είχε αποτιμηθεί (τότε) στα 23 δις και οι προσφορές είχαν φτάσει στα 1,9 δις. Αυτή τη στιγμή, η Google φέρεται να αξίζει περί τα 200 δις…

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Mark Zuckerberg να είναι στην κεφαλή μίας εταιρείας τα οικονομικά της οποίας θα ελέγχονται λεπτομερώς κάθε 3 μήνες και ταυτόχρονα να κυνηγά βίσονες. Είναι λιγάκι αντιφατική η εικόνα…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain