Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ένα Emmy για την Ericsson



Η Ericsson έλαβε μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις από τη βιομηχανία της τηλεόρασης, το Emmy Award, για την τεχνολογία ‘Active Format Description’, η οποία επιτρέπει τη λήψη εικόνων σε αναλογική οθόνη (4:3), δηλαδή στο μέγεθος της αρχικής πρόθεσης του παραγωγού του προγράμματος, ακόμη και όταν η αρχική εικόνα είχε μορφή ευρείας οθόνης (16:9).

Η τεχνολογία και τα συστήματα ‘Active Format Description’ δημιουργήθηκαν εν όψει της ανάγκης των παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης να παρέχουν τηλεοπτικές υπηρεσίες αναλογικής οθόνης παράλληλα με ψηφιακές υπηρεσίες ευρείας οθόνης υψηλής ευκρίνειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό είναι το τρίτο βραβείο Emmy που λαμβάνει η Ericsson. Το 2007, η ομάδα OpenStream Digital Services Platform της εταιρίας αναγνωρίστηκε για το σημαντικό της ρόλο στην ανάπτυξη των τηλεοπτικών υπηρεσιών video-on-demand (VOD). Το 2008, η ομάδα video compression της εταιρείας έλαβε έπαινο για την πρωτοποριακή ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος MPEG-4 Advanced Video Coding (AVC) για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV).


Nemexia

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain