Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

1,3 εκατ. Nokia Lumia σε δύο μήνες Ετσι εκτιμούν 20 αναλυτές για τα πρώτα Windows Phone κινητά της Nokia



Περισσότεροι από είκοσι αναλυτές έχουν πέσει πάνω από τη Nokia εκτιμώντας την πορεία που έχουν  διαγράψει τα νέα της smartphone στην παγκόσμια αγορά μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg οι πωλήσεις τους (σε δίκτυα και αλυσίδες καταστημάτων) για το πρώτο δίμηνο (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2011) της διάθεσής τους  ποικίλλουν από 800 χιλιάδες έως δύο εκατομμύρια, με το μέσο όρο να κυμαίνεται κοντά στα 1,3  εκατομμύρια. Μάλιστα, μόλις μία εταιρεία δίνει πωλήσεις, λιγότερες του ενός εκατομμυρίου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, είναι σημαντικό για τη Nokia να έχει ξεπεράσει έστω και το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο momentum επανεκκίνησης τόσο στην αγορά των κινητών όσο και στην χρηματιστηριακή αγορά, κερδίζοντας πίσω τους επενδυτές. Οι τελευταίοι, όταν και ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο η συνεργασία με τη Microsoft δεν φαίνεται να είχαν πειστεί για την επιτυχία αυτής της συμμαχίας, όμως (όπως σημειώνουν) η απουσία πολλών νέων συσκευών που απευθύνονται σε υψηλά στρώμματα το τελευταίο διάστημα, μπορεί να έδωσε τον απαραίτητο χώρο στην φιλανδική εταιρεία για το λανσάρισμα του Lumia 800.

Γεγονός είναι πάντως ότι η αγορά, συνολικά, έχει υποδεχθεί θετικά τη φιλανδική εταιρεία στο ξεκίνημα του 2012. Τόσο η μετοχή της, όπως σημειώνει το Bloomberg, έχει κερδίσει 15% (η Apple είναι στο +3,8%, ενώ η HTC στο -1,7%), ενώ τα νέα της μοντέλα έχουν αποσπάσει θετικές κρτικές, συμπεριλαμβανομένων 13 βραβείων στην πρόσφατη CES.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain