Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το port της Siri διαθέσιμο για jailbroken συσκευές iOS 5

Υπάρχει ένα νέο port για τη Siri για τα jailbroken iPhone 4, iPhone 3GS, και iPod Touch που ονομάζεται «Spire» από το τρίο των hackers iPhone Grant Paul, Ryan Petrich, και Steve Troughton-Smith.
Μετά την είδηση ότι το τελευταίο ROM του iPhone 4S δεν είναι πλέον κωδικοποιημένο, οι όποιες ανησυχίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα αποδυναμώθηκαν τελείως και έτσι η ομάδα κυκλοφόρησε το app σε Cydia (οι ανησυχίες για το κατά πόσον ή όχι η χρήση της Siri σε ένα jailbroken iPhone εμπίπτει τεχνικά σε κάποιο EULA της Apple είναι ανάμεσα σε εσάς και τη συνείδησή σας).

Αυτό αποτελεί το καλό μέρος της είδησης, τα κακά νέα είναι ότι οι server της Apple ακόμα ταυτοποιούν τις συσκευές με  την Siri, χάρη σε μοναδικά χαρακτηριστικά του iPhone 4S, οπότε θα χρειαστείτε ένα από αυτά προτού ξεκινήσετε. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε τον δικό σας διακομιστή μεσολάβησης, προκειμένου να επιτευχθεί  συνεργασία με τους servers της Apple.

Βέβαια η συγκεκριμένη λύση απαιτεί εξοικείωση σε μεγάλο βαθμό με τον προγραμματισμό, ωστόσο, είναι πιθανό να ετοιμάζονται και άλλες λιγότερο «επώδυνες» εναλλακτικές.


Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain