Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Υπολογιστής 3 σε 1 H Gigabyte παρουσίασε ένα PC που είναι laptop, tablet αλλά και επιτραπέζιο μηχάνημα!



Η ταϊβανέζικη Gigabyte δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα για τους υπολογιστές της παρά το όνομα που έχει στις μητρικές κάρτες για PC. Ενδεχομένως και γιατί ουδείς διανομέας κάνει την εισαγωγή των μοντέλων της εταιρείας. Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει να το κάνει κάποιος, έχοντας ως “όπλο” το Booktop T1132, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πρώτο PC “3 σε 1”.


Εκ πρώτης όψεως το Booktop T1132 είναι ένας μικρός και ελαφρύς φορητός υπολογιστής με οθόνη 11,6 ιντσών και αρκετά δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως ο επεξεργαστής Intel Core i5. Όμως, η οθόνη μπορεί να περιστραφεί πλήρως και ουσιαστικά να μετατρέψει το συγκεκριμένο μηχάνημα σε ένα κλασικό tablet. Λίγο χοντρό και βαρύ, βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση δίνει την ίδια αίσθηση.

Η διαφορά του Booktop 1132 σε σχέση με άλλα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού είναι ότι ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ένα docking station, μία ειδική βάση δηλαδή, όπου μπορεί να τοποθετηθεί όρθιο το μηχάνημα και με ένα πληκτρολόγιο ή και μία επιπλέον οθόνη να λειτουργήσει ως ένα επιτραπέζιο σύστημα.
H ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αν κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ενθουσιάσει πολλούς χρήστες. Ιδίως, όλους εκείνους που πιστεύουν πως τα Windows 7 δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστα σε tablet. Και μάλλον δεν έχουν και άδικo.

Seat

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain