Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αξεσουάρ για το Xbox 360



Ο λόγος για τα Wireless Speed Wheel, GoW Throat Communicator, Bluetooth Headset.

Microsoft Wireless Speed Wheel
Ναι, είναι εκείνο το “παράξενο τιμόνι που το κρατάς στον αέρα”, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά η Microsoft στην έκθεση Ε3 του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια ιδιόμορφη λύση, η οποία έρχεται για να καλύψει δύο κενά: Το πρώτο αφορά στη διακοπή της κυκλοφορίας της παλιότερης, επίσημης τιμονιέρας της MS για το Xbox 360, και το δεύτερο, την προσέγγιση με αυτό το είδος χειρισμού ενός πιο “casual”κοινού, που ίσως “φοβάται” hardcore τίτλους -όπως είναι το Forza 4 για παράδειγμα. Το Wireless Speed Wheel είναι ένα περιφερειακό που βασίζεται σε ανίχνευση κίνησης στον άξονα Χ.

Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει την κίνηση “οδήγησης” (αριστερά-δεξιά) που εκτελεί ο παίκτης, προσφέροντας έτσι μια κάποιας μορφής εξομοίωση σε παιχνίδια αγώνων ταχύτητας. Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι το Speed Wheel δεν είναι περιφερειακό που απαιτεί την ύπαρξη του Kinect -όπως αρχικά είχε υποθέσει το κοινό- αλλά πρόκειται για ένα απολύτως αυτόνομο χειριστήριο, με ένα σετ κουμπιών που είναι κατάλληλο μόνο για racing παιχνίδια. Αυτό οφείλεται στην απουσία ορισμένων κουμπιών (LB & RB, για παράδειγμα), γεγονός που τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιάστηκε με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το racing genre.

Όμως, το παράξενο εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Speed Wheel, ή, πιο σωστά, η ακρίβεια με την οποία αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη. Παρόλο που μιλάμε για μια ασύρματη συσκευή, που -κατά πάσα πιθανότητα- αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη με έναν αισθητήρα υδραργύρου, η απόκριση των παιχνιδιών στις εντολές του παίκτη είναι άμεση, χωρίς ίχνος καθυστέρησης (lag).
Το καλιμπράρισμα του τιμονιού ακολουθεί τη λογική της Formula 1, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις 45 μοίρες περιστροφής προς οποιαδήποτε πλευρά, αρκούν για να στρίψουν πλήρως οι τροχοί του εκάστοτε οχήματος. Το σχήματος “V” τιμόνι διαθέτει δύο σκανδάλες (L&R) οι οποίες αναλαμβάνουν το ρόλο φρένου και γκαζιού, δύο φωτεινές ενδείξεις στο επάνω μέρος του, που εκτός από τη σύνδεση με την κονσόλα, τονίζουν συγκρούσεις με άλλα οχήματα ή πέρασμα πάνω από curves, μια μάλλον αδύναμη δυνατότητα δόνησης και... αυτό ήταν, είστε έτοιμοι για αγώνες. Είναι προφανές ότι το Wireless Speed Wheel δημιουργήθηκε με γνώμονα το casual κοινό, για το οποίο (για λίγα λεπτά -είναι σαφές ότι το να κρατάς το τιμόνι στον αέρα για περισσότερο από ένα ημίωρο θεωρείται άθλος) αποτελεί την ιδανική λύση.

Εκτιμώμενη τιμή λιανικής €55
Mad Catz Gears of War 3 Throat Communicator
Η Mad Catz θεωρείται (και μάλλον είναι) μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστριών περιφερειακών για οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας. Με αυτό το δεδομένο, εξαιρετική εντύπωση μας έκανε η κακή ποιότητα που συνοδεύει το Throat Communicator. Έχοντας την επίσημη άδεια της Epic για χρήση λογοτύπων του Gears of War 3, το εν λόγω περιφερειακό μιμείται πιο... πρακτορικές καταστάσεις, αφού διαθέτει ένα κυκλικό πλαίσιο, το οποίο τοποθετείται στο λαιμό του παίκτη και ένα ακουστικό με σπιράλ καλώδιο για το αυτί.

Στη συνέχεια, όλη αυτή η συνδεσμολογία καταλήγει στο βύσμα εισαγωγής headset του χειριστηρίου του Xbox 360. Που είναι το πρόβλημα λοιπόν; Το πρόβλημα εντοπίζεται στα δύο μικρόφωνα που υπάρχουν στις άκρες της προαναφερθείσας στρογγυλής κατασκευής, τα οποία υποτίθεται ότι λαμβάνουν τα ηχητικά κύματα από το λάρυγγα του παίκτη, τα μετατρέπουν σε φωνή και στη συνέχεια τα στέλνουν στους φίλους μας στο LIVE. Ωστόσο, η ποιότητα του ήχου, ό,τι και αν δοκιμάσαμε να κάνουμε, ποτέ δεν έβγαινε ικανοποιητική. Για την ακρίβεια, ήταν πολύ κακή, σε σημείο που το επίσημο headset (που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Xbox 360) φαντάζει πολλές κλάσεις ανώτερο από την προσπάθεια της Mad Catz. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε.
Προστατεύστε τα 25 ευρώ σας.

Εκτιμώμενη τιμή λιανικής €25

Microsoft Bluetooth Headset
To νέο, επίσημο headset της Microsoft για το Xbox 360 αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του τελευταίου διαστήματος. Αυτό οφείλεται σε πολλές παραμέτρους, με σημαντικότερη όλων την ποιότητα κατασκευής και ήχου που προσφέρει. Πρακτικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παραδοσιακό bluetooth headset, όπως τα περισσότερα (καλής ποιότητας όμως) που κυκλοφορούν στην αγορά για χρήση με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ή το PS3. Η ιδιαιτερότητα όμως αυτού του συγκεκριμένου περιφερειακού, εντοπίζεται στη συμβατότητά του -φυσικά- με το Xbox 360.

Αυτό επιτυγχάνεται με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού, αφού -μετά την ενεργοποίησή του- τοποθετώντας στην “πράσινη” θέση το εν λόγω κουμπί, το headset συνδέεται άμεσα με την κονσόλα, ενώ περνώντας στη “γαλάζια” θέση, μεταμορφώνεται σε ένα πλήρως λειτουργικό bluetooth ακουστικό/ μικρόφωνο για οποιαδήποτε bluetooth συσκευή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το πακέτο συνοδεύεται από τρεις ελαστικές ροδέλες, που έρχονται για να εφαρμόζουν σε κάθε τύπου αυτιού, ένα ειδικό καλώδιο USB για τη φόρτιση της συσκευής (το bluetooth headset διαθέτει ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που διαρκεί ως και 9 ώρες -ανάλογα με τη χρήση) και την ειδική υποδοχή για την εφαρμογή στο αυτί του παίκτη. Αν αναλογιστούμε πόσο κοστίζει ένα ασύρματο σετ μικροφώνου/ ακουστικού για το Xbox 360 (που να αποδίδει την πολύ καλή ποιότητα ήχου αυτής της συσκευής) και ένα καλό bluetooth headset για κινητό τηλέφωνο, τότε το εν λόγω περιφερειακό αποτελεί μια από τις ιδανικότερες προτάσεις της αγοράς.

Eκτιμώμενη τιμή λιανικής €40

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain