Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πως χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί τον «ομοσπονδιακό» Trojan



Σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε αναφέρει τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που παρουσίασε η ομάδα hacking, Chaos Computer Club (CCC) σχετικά με τη χρήση ιού Trojan για την παρακολούθηση πολιτών στη Γερμανία.


Ύστερα από αυτή τη δημοσιοποίηση και την αναλυτική παρουσίαση των ευρημάτων, ανακαλύφθηκε ότι ο ιός δεν κατέγραφε απλά τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά πολλά περισσότερα. Ο υπουργός εσωτερικών, Joachim Herrmann δήλωσε ότι ο ιός χρησιμοποιούνταν μόνο για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών υπόπτων που εμπλέκονταν σε σοβαρά εγκλήματα εναντίον των πολιτών (απειλούσαν ζωές, περιουσίες πολιτών,οργανωμένο έγκλημα κ.α.).

Όπως όμως αποδείχτηκε οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αληθεύουν πλήρως. Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο ιός χρησιμοποιήθηκε από τους δικαστικούς σε 5 υποθέσεις, καμία από τις οποίες δεν εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία.

Υπήρχε μια υπόθεση για έναν ύποπτο που εμπλεκόταν στο εμπόριο ισχυρών φαρμάκων. Ο δικηγόρος του υπόπτου αυτού εντόπισε τον ιό και τον παρέδωσε στην ομάδα CCC. Άλλες έρευνες περιελάμβαναν μια συμμορία ανθρώπων που πωλούσαν ηλεκτρονικές συσκευές στο διαδίκτυο, χωρίς στο τέλος να τις παραδίδουν στους αγοραστές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain