Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

To iPad ξεπερνά το iPhone στη χρήση internet στις ΗΠΑΗ εταιρεία αναλύσεων comScore ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της τελευταίας της έρευνας για τον Αύγουστο σχετικά με την κατανάλωση internet στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, το iPad συνεχίζει την ανοδική του πορεία και για πρώτη φορά ξεπερνά το iPhone στην χρήση internet στις ΗΠΑ με ποσοστό 46.8% έναντι 42.6% του iPhone.

To εντυπωσιακό, βέβαια, αφορά το ποσοστό χρήσης των συσκευών γενικά αλλά και στο διαδίκτυο ανά λογισμικό. Εκεί τα πράγματα δείχνουν μια διαφορετική εικόνα που δεν συνάδει με την κυριαρχία του Android στο μερίδιο αγοράς. Συγκεκριμένα, το iOS της Apple καταλαμβάνει το 58.5% του συνολικού μεριδίου στα browser-based page views ενώ το Android έρχεται στη δεύτερη θέση με 31.9%.

Επίσης, όσον αφορά τις συνδεδεμένες συσκευές και εδώ το iOS φέρνει την πρωτιά με 43.1% με το Android να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34.1%.
 
Άλλα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το iPad καταλαμβάνει το 97.2% όλης της κίνησης στις ΗΠΑ όσον αφορά τα iPad αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ανταγωνισμός είναι ακόμα ανύπαρκτος.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain