Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Tο ντεμπούτο του OTE TV


Νέο ενδιαφέρον, σε επίπεδο επιλογών αλλά και ανταγωνισμού, αποκτά η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Εκτός από τη Nova, η οποία έχει εδώ και χρόνια δημιουργήσει τη δική της αγορά με περισσότερους από 380.000 πελάτες, έρχεται και ο ΟΤΕ να προστεθεί στον ανταγωνισμό, ενώ το "παρών" δίνει πλέον και η Hellas Online...

Ο OTE TV, η δορυφορική πλατφόρμα περιεχομένου του ΟΤΕ κάνει σήμερα το τηλεοπτικό ντεμπούτο του. Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, και μετά από κάποιες αναβολές και μεταθέσεις, επιλεγμένοι πελάτες του Οργανισμού θα μπορούν από σήμερα να δουν τις τηλεοπτικές επιλογές του ΟΤΕ.


Πρόκειται για το... soft launch της υπηρεσίας, καθώς στον Οργανισμό θέλουν να δοκιμάσουν στην πράξη τα συστήματα, να εντοπίσουν τυχόν δυσλειτουργίες και προβλήματα. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο Capital.gr, ήδη προετοιμάζονται οι καμπάνιες και η εμπορική στρατηγική ώστε τις επόμενες εβδομάδες να βγει κανονικά στον αέρα η υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη το μπουκέτο αυτό δεν διατίθεται στα καταστήματα OTE ή Γερμανός. Σε πρώτη φάση το ΟΤΕ TV θα... δοκιμάσουν συνδρομητές του ΟΤΕ που επιλέγηκαν τηλεφωνικά, ενώ στόχος των υπευθύνων του Οργανισμού είναι να υπάρξει και επίγεια ψηφιακή μετάδοση.


Ο ΟΤΕ δεν θα χρησιμοποιήσει τον Hellas Sat2 για την εν λόγω υπηρεσία, αλλά πιθανότατα τον δορυφόρο Eurobird 9A και σκοπεύει να διαθέσει την υπηρεσία σε ελκυστική τιμή. Η απόφαση για τον Hellas Sat ελήφθη κυρίως γιατί ο ελληνικός δορυφόρος είναι κατειλημμένος, μεταδίδοντας πρόγραμμα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για πάνω από 200 τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον χωρητικότητα, ώστε να «πατήσει» επάνω του και το συνδρομητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο θα είναι παρόμοιο με αυτό του Conn X TV, συν κάποιες άλλες τηλεοπτικές εκπλήξεις που ετοιμάζει ο ΟΤΕ, ενώ από τις βασικότερες διαφορές έναντι του IPTV που διαθέτει σήμερα (το Conn X TV είχε 54.400 συνδρομητές στο πρώτο εξάμηνο του έτους) ο Οργανισμός είναι ότι κανάλια της δορυφορικής πλατφόρμας θα μεταδίδονται σε High Definition. Επίσης, σχεδιάζεται ποικιλία πακέτων (entry – family – entertainment – sport και full) με ανταγωνιστικές χρεώσεις.


Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, τα οποία έχουν τριετή συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με τη Nova και καλείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει επ’ αυτής της σύμπραξης. Στο πρόγραμμά του όμως, υπάρχει ήδη η ΕΡΤ. 


Στη Forthnet από την άλλη, κυριαρχεί η ικανοποίηση που στην Nova εντάχθηκαν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Και πλέον η πλατφόρμα εγγράφει συνεχώς νέους πελάτες, οι οποίοι και αποδεικνύουν ότι το "ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των τηλεοπτικών μεταδόσεων".


Όσον αφορά την Hellas Online, το my TV είναι πλέον διαθέσιμο. Η υπηρεσία διατίθεται με κόστος 8 ευρώ το μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής είναι ήδη συνδρομητής του hol double play. Η υπηρεσία διατίθεται με αποκωδικοποιητή και προσφέρει πρόσβαση στο hol video club και σε πολλούς τίτλους ταινιών και σειρών, άλλους δωρεάν και άλλους με χρέωση και πρόσβαση σε ελεύθερα κανάλια. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellas OnLine:


"Ένα σύγχρονο video club στο σπίτι κάθε συνδρομητή hol double play φέρνει η hellas online με τη νέα υπηρεσία ΄hol video club΄ που απαιτεί μόνο με το πάτημα ενός πλήκτρου στο τηλεκοντρόλ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το “hol video club” παρέχει μια πλούσια ταινιοθήκη με περιεχόμενο κανονικής και υψηλής ευκρίνειας (High Definition) που διαρκώς ανανεώνεται. Όλες οι νέες κυκλοφορίες των μεγαλύτερων studios παγκοσμίως, καθώς και ένας ευρύς κατάλογος από κωμωδίες, περιπέτειες, θρίλερ, ταινίες δράσης, εποχής, σινεφίλ, επιστημονικής φαντασίας και αισθησιακές, γίνονται «άμεσα διαθέσιμες» στην τηλεόραση των συνδρομητών μέσα από ένα εύχρηστο μενού πλοήγησης. Δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και πλούσιο παιδικό πρόγραμμα, συμπληρώνουν τη γκάμα επιλογών που προσφέρει το “hol video club” για όλη την οικογένεια. Χωρίς καθυστέρηση ή «διακοπές για διαφημίσεις», κάθε τηλεθεατής αποκτά πλέον τον έλεγχο των προγραμμάτων που θέλει να παρακολουθήσει, όποτε και όσες φορές θέλει. 

Με προηγμένες δυνατότητες, όπως η λειτουργία γονικού ελέγχου,  η έξυπνη αναζήτηση και ο λεπτομερής οδηγός προγράμματος (EPG) για 20 διεθνή κανάλια (ειδησεογραφικά, ντοκιμαντέρ, παιδικά και lifestyle), η διαδραστική τηλεοπτική πλατφόρμα της hellas online “hol my tv” παρέχει μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση.   

Η υπηρεσία “hol my tv” που περιέχει και το “hol video club” προσφέρεται στους υφιστάμενους και νέους πελάτες hol double play, όπου είναι τεχνικά εφικτό, μόνο με € 8 το μήνα και δωρεάν εξοπλισμό. Στο “hol video club”, μπορεί κάποιος να απολαύσει πλήθος ταινιών και ολόκληρους κύκλους επεισοδίων από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές σε High Definition χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η ενοικίαση των νέων κυκλοφοριών του Hollywood ξεκινά από μόνο € 2,99 για 24 ώρες και απεριόριστες προβολές".  

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain