Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Φήμες για εξαγορά της RIM από τη Vodafone



Μια πολύ ενδιαφέρουσα φήμη κυκλοφόρησε αυτή τη βδομάδα σχετικά με το μέλλον της Research In Motion. Το ρεπορτάζ λέει ότι η Vodafone σκέφτεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της εταρείας που κατασκευάζει τα BlackBerry.
Το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα μας το αποκαλύπτει η διακύμανση των δύο μετοχών. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η Vodafone σκέφτεται να εξαγοράσει τη RIM, η μετοχή της Vodafone έπεσε και η μετοχή της RIM κέρδισε 12%. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι μέτοχοι της RIM βλέπουν με καλό μάτι την πώληση της εταρείας, όμως η Vodafone δε φαίνεται να είναι ο κατάλληλος αγοραστής. Η Vodafone έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμο ως πάροχος κινητής τηλεφωνίας και η είσοδός της στην αγορά του hardware είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου.

Είναι γεγονός ότι η RIM δεν πάει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Τα προϊόντα της χάνουν συνεχώς μερίδιο αγοράς και μια εξαγορά στην παρούσα φάση ίσως είναι η καλύτερη κίνηση. Αν δεν κάνει την κίνηση η Vodafone, θα την κάνει κάποια άλλη εταιρεία.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain