Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

LG: LCD 47 ιντσών με υπέρ-χαμηλή κατανάλωση για την τηλεόραση του 2012



Η LG Display, η εταιρία της LG που κατασκευάζει πάνελ, ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε μια τηλεόραση LCD μεγέθους 47 ιντσών και ανάλυσης 1080p που καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια λιγότερη απ’ ότι μια οθόνη για PC των 20 ιντσών.


Για να φθάσει μέχρι εδώ η LG Display χρησιμοποίησε έναν νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού που σχηματίζεται από LED τοποθετημένα σε μια πλευρά της οθόνης κατακόρυφα. Έτσι επιτυγχάνεται μέγιστη φωτεινότητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ρεύμα.

Η LG Display πρόκειται να περιορίσει ακόμη τη κατανάλωση μειώνοντας τον αριθμό των χρησιμοποιούμενων LED χωρίς να «πνιγεί» η φωτεινότητα. Σημειώνουμε ότι η νέα 47 ιντσών LCD οθόνη καταναλώνει μόλις 28W όταν μια κοινή οθόνη υπολογιστή των 20 ιντσών «τραβάει» ισχύ πάνω από 30W. Εννοείται ότι οι φωτοδίδοδοι LED που χρησιμοποιεί το πάνελ της LG είναι υψηλής απόδοσης.

Εφαρμόζονται τεχνολογίες τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας (local dimming), ενώ εκτός των άλλων χρησιμοποιούνται σε δομή τρία φιλμ που βοηθούν στην εστίαση και στη διάχυση του φωτός.

Eπιπλέον έχουμε υπερλεπτό κάδρο (bazel) μόλις 8,5 χιλιοστών ώστε να χτυπήσει τη Samsung με το λεπτό bazel της σειράς D8000.

Mήπως όλα τα παραπάνω περιγράφουν το είδος της τηλεόρασης που ετοιμάζει η LG για το 2012;
Ναι!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain