Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τι απέγινε στο iPhone 5;


Το 9to5Mac δημοσιεύει σήμερα ένα ενδιαφέρον άρθρο για το τι απέγινε στο μυστηριώδες iPhone 5 που αναμέναμε όλοι να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Εκείνο το iPhone 5 σύμφωνα με φήμες θα διέθετε ανανεωμένο σχεδιασμό σε σχήμα ‘δάκρυ’ και μεγαλύτερη οθόνη και home button. Όπως όλοι ξέρουμε, όμως, κάτι τέτοιο δεν κυκλοφόρησε αλλά τη θέση του πήρε το iPhone 4S διατηρώντας τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 4 με καλύτερη κάμερα και το Siri.

Η ιστοσελίδα προσφέρει μια εκδοχή του τί πήγε λάθος σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ακούσει από διάφορες πηγές. Ας δούμε τι αναφέρει:

Το iPhone 4S αρχικά ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του WWDC, όπως και τα προηγούμενα iPhone. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο τα πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε. Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις και ούτε το iOS 5 ούτε το Siri ήταν σε μια μορφή που θα μπορούσε να δοθεί -έστω σε beta- τον Ιούνιο. (Το Siri ακόμα και τώρα είναι σε beta μορφή!)

Ταυτόχρονα, το iPhone 5 εξελισσόταν σύμφωνα με το πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Steve Jobs. Μάλιστα είχαν ήδη δημιουργηθεί και τα πρώτα πρωτότυπα. Εκείνη την περίοδο άλλωστε είχε πρωτοδιαρρεύσει η φημολογούμενη αναβάθμιση στο iPhone 5 από το Thisismynext.

Οπότε η Apple πήρε την απόφαση να ανεβάσει και άλλο την ανάπτυξη του iPhone 5 για τις διακοπές όπου και το iOS 5 θα γινόταν διαθέσιμο. Την ίδια στιγμή, το iPhone 4S θα παρουσιαζόταν ως η κύρια συσκευή το 2011 σε περίπτωση που το iPhone 5 δεν τα κατάφερνε να κυκλοφορήσει εγκαίρως ή ως η «φθηνή» έκδοση εάν το iPhone 5 ολοκληρωνόταν στην ώρα του.

Υπήρχαν, όμως, και διάφορες καθυστερήσεις στο εργοστάσιο της Foxconn με τις touchscreen οθόνες, των οποίων η παραγωγή καθυστερούσε επειδή οι συσκευές ήταν πολύ λεπτές και η συγκόλληση του panel ήταν πολύ δύσκολη. Τo iPhone 4S ωστόσο έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 4, οπότε η καθυστέρηση αυτή αφορούσε το νέο λεπτότερο iPhone 5.

Έτσι, κατά τον Σεπτέμβρη ήταν πια ξεκάθαρο ότι το iPhone 5 δεν επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην ώρα του. Η Apple αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή και να επικεντρωθεί περισσότερο στο iPhone 4S παράγοντας ικανοποιητικές ποσότητες για να ικανοποιήσει την αρχική ζήτηση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Foxconn το iPhone 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2012.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain