Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Το iPhone 4S και η πρεμιέρα του Tim CookΗ πρώτη είδηση είναι, αναμφίβολα, η ανακοίνωση ενός νέου κινητού – συγκεκριμένα του iPhone 4S. Ακόμη κι αν δεν είναι ένα ολοκαίνουριο iPhone 5 το οποίο κάποιοι ανέμεναν, ένα νέο μοντέλο της Apple γίνεται πάντα «talk of the town» και πριν ανακοινωθεί – πόσο μάλλον μετά. Όταν όμως μιλάμε για την αμερικανική εταιρεία, την πιο «πολύτιμη» εταιρεία στον κόσμο, τότε οι ειδήσεις που μπορείς να γράψεις μετά από ένα event είναι δεκάδες.

Και όταν ξεμπερδέψεις με το iPhone 4S και τις λοιπές ανακοινώσεις, έρχεται η ώρα να πεις κάτι και για τον Tim Cook, ο οποίος κάπως έτσι έζησε την πρώτη του μεγάλη στιγμή ως CEO της αμερικανικής εταιρείας. Με τη σκιά του Steve Jobs να τον ακολουθεί -ακόμη κι αν o ιδρυτής της Apple δεν έδωσε το «παρών» στο χώρο που πραγματοποιήθηκε το event- ο Tim Cook ξεκίνησε την παρουσίασή του με πάθος: «Αγαπώ την Apple» είπε “Και θεωρώ προνόμιο μίας ζωής το να έχω εργαστεί εδώ για σχεδόν 14 χρόνια.» Και με χιούμορ όμως: «Αυτό είναι το πρώτο μου λανσάρισμα προϊόντος από τότε που έγινα CEO – Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν το γνωρίζατε»… Όσοι είχαν την τύχη να είναι μέσα στην αίθουσα παρακολουθώντας το «Let talk iPhone» event ανέφεραν πως ο νέος CEO της Apple ήταν άνετος, χωρίς το τρακ του πρωτάρη και ότι δεν προσπάθησε, σε καμία περίπτωση, να μιμηθεί τον εμβληματικό ηγέτη της Apple, πράγμα που του καταλογίζεται ως θετικό. Επίσης, δε θέλησε να κουράσει με το να κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο του «one man show» της εκδήλωσης, κάνοντας απλά την έναρξη και το κλείσιμο και αφήνοντας τις «σημαντικές» ανακοινώσεις σε συνεργάτες του, όπως ο Phil Schiller ή ο Scott Forstall.

Συνολικά, οι πρώτες εντυπώσεις από τον Tim Cook θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν θετικές. Η αλήθεια είναι ότι δε λύγισε από το βάρος της σκηνής, αν και θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να συμπληρώσει ότι έλειπε η «λάμψη» του Steve Jobs από το event. Όπως και η αγαπημένη του φράση, το «one more thing», που έδινε το κάτι παραπάνω σε μία παρουσίαση. Αυτό το «κάτι παραπάνω» που δεν είχε, έτσι κι αλλιώς, το event και θα το είχε μόνο αν ο Tim Cook έβγαινε στο τέλος παρουσιάζοντας το iPhone 5… Ας επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα, γιατί κανείς δεν μπορεί να στηριχθεί σε υποθετικά σενάρια. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: Η Apple περνάει σε νέα εποχή. Έχει κυκλοφορήσει το iPhone 4S και έχει νέο CEO. Και έχοντας να διαχειριστεί αυτά, ο Tim Cook έκανε μία καλή αρχή. Τα περισσότερα θα τα περιμένουμε απ’ αυτόν στη συνέχεια…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain