Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

iPhone 4S πιο γρήγορο από το iPhone 4 και τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς




Χθες είδαμε σε video από το iPhone 4S που δείχνει ότι έχει τις διπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με το iPhone 4. Σήμερα η AnandTech δημοσίευσε μια πιο λεπτομερή ανάλυση βασισμένη σε μετρήσεις που έγιναν στην javascript, στον επεξεργαστή (CPU) και στον επεξεργαστή γραφικών (GPU) της τελευταίας συσκευής της Apple.



Χάρη στον dual core A5 επεξεργαστή της Apple, που πρώτη φορά είδαμε στο iPad 2 την Άνοιξη, η απόδοση του iPhone 4S σε javascript φτάνει επιτέλους τις συσκευές Honeycomb ενώ όπως είναι φυσικό η απόδοση του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 4, για την ακρίβεια 68% μεγαλύτερη.

Αποτελέσματα του Geekbench που βλέπουμε στην συνέχεια, μας δείχνουν ότι το iPad 2 είναι 25% πιο ψηλά από το iPhone 4S. Αυτό μπορεί να οφείλεται επειδή ο επεξεργαστής του iPhone 4S είναι στα 800Mhz ενώ αυτός του iPad 2 είναι στο 1Ghz. Αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν σκεφτούμε ότι η μπαταρία 5.25 Whr στο iPhone είναι μικρότερη. Η Apple αναφέρει ακόμα ότι το iPhone 4S είναι εφτά φορές πιο γρήγορο σε γραφικά ενώ έχει πει στο παρελθόν για το iPad 2 ότι είναι εννιά φορές πιο γρήγορο, ακόμα μια απόδειξη ότι η επεξεργασία γραφικών στις δύο συσκευές δεν χρονισμένη το ίδιο. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τους Anand Lai Shimpi και Brian Klug να εξηγούν.



Ο χαμηλός χρονισμός δεν σημαίνει μόνο ότι θα έχει πιο υψηλές αποδόσεις από τις εργοστασιακές αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει και μικρότερη κατανάλωση. Η μείωση της ισχύος του cpu δίνει μεγαλύτερη απόδοση και μειώνει την κατανάλωση και καταστεί την οριακή απώλεια στο χρονικό ταχύτητας καλή επιλογή. Σε πιο χαμηλή συχνότητα λειτουργίας από το Android, η Apple έχει αξιοποιήσει τις δυνάμεις της στον τομέα του λογισμικού έτσι ώστε να αποφύγει οποιεσδήποτε κυρώσεις απόδοσης. Η Apple το έχει πετύχει αυτό ξανά στο παρελθόν, οπότε δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα ο χρονισμός σε χαμηλότερη συχνότητα.

Το GLBenchmark 2.1, του οποίου τα αποτελέσματα μπορούμε να δούμε στην συνέχεια, μας δείχνει ότι το iPad 2 έχει 21% περισσότερη απόδοση από αυτή του iPhone 4S και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του διαφορετικού χρονισμού.



Και οι δύο συσκευές όμως είναι ικανές να τρέξουν όλα τα τελευταία παιχνίδια αλλά και τις εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι developers παιχνιδιών πρόκειται να βελτιστοποιήσουν τους τίτλους τους για το iPhone 4S και όχι για το iPad 2, έτσι ώστε να αποφύγουν προβλήματα με την απόδοση του iPhone 4S.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain