Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

iOS 5 στις 12 Οκτωβρίου


Είναι επίσημο πλέον, το iOS 5 θα είναι διαθέσιμο για όλους δωρεάν στις 12 Οκτωβρίου. Βασικά για όσους έχουν iPhone 4, iPhone 3GS, iPad, iPod touch 3ης και 4ης γενιάς. Όλοι οι άλλοι απλά θα πρέπει να αγοράσουν νέο κινητό.

Μαζί έρχονται και πάνω από 200 αλλαγές και βελτιώσεις στο λειτουργικό, όπως το iMessages για δωρέαν μηνύματα, το νέο σύστημα notification, ο νέος Safari κλπ.
Ετοιμαστείτε για iOS 5 download την επόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2012. 



1. Notification Center για όλα τα notifications σε ένα μέρος, νέα gestures και γραφικά επίσης. Λειτουργία παρόμοια με αυτή του Android όπου ο χρήστης σέρνει από πάνω προς τα κάτω για αν εμφανίσει τα notifications. Lock screen με περισσότερες πληροφορίες και notifications για διάφορα apps που αποκαλύπτουν περισσότερα με gesture από αριστερά προς τα δεξιά, ακριβώς με τον τρόπο που ξεκλειδώνει το iPhone.

2. Newsstand, το εικονικό μέρος για περιοδικά και εφημερίδες μέσα από το iOS 5 με background downloads για αυτόματη ενημέρωση των νέων εκδόσεων.

3. Twitter με υποστήριξη μέσα από το λειτουργικό, μέσα από τα Settings και όλες τις βασικές εφαρμογές του iOS 5 (Safari, YouTube, Maps κλπ). Οι φωτογραφίες γίνονται tweet με μόλις 2 tap

4. Safari με tabs (σίγουρα στο iPad) και νέο εργαλείο που λέγεται Reader μαζί με Reading List και βοηθά στην ανάγνωση σελίδων και στην αποστολή του περιεχομένου μέσω email. Στην πραγματικότητα η Apple διευκολύνει τον αναγνώστη να καταναλώσει ακόμα περισσότερο περιεχόμενο σε κείμενο και βίντεο.

5. Reminders, αυτό που υπονοεί το όνομα. Το λειτουργικό υπενθυμίζει αντί να κρατά σημειώσεις μόνο. Ενδιαφέρουσα προσθήκη η χρήση του GPS για συμβάντων που συνδέονται με συγκεκριμένα μέρη και τον χώρο.

6. Lock screen shortcut για την camera, ώστε να ξεκινάει αμέσως ακόμα και αν το iPhone είναι κλειδωμένο. Φωτογραφία με το πάτημα του + στο κουμπί της έντασης ήχου. Βασική επεξεργασία φωτογραφιών απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας.

7. Mail με μικρές βελτιώσεις στα σημεία όπως rich text formatting, flag, στοίχιση, αναζήτηση και εύρεση μέσα στο κείμενο του email, λεξικό και νέο keyboard που χωρίζει στα δύο για όσους πληκτρολογούν χρησιμοποιώντας του αντίχειρες στο iPad.

8. PC Free για ασύρματο sync του iPhone, iPad χωρίς την ανάγκη για σύνδεση με υπολογιστή και iTunes την πρώτη φορά. OTA software delta updates, δηλαδή αναβάθμιση του λειτουργικού με download μόνο του μέρους που χρειάζεται αναβάθμιση και όχι ολόκληρου του iOS 5.

9. Game Center, με σύστημα recomendations για νέου φίλους, νέα παιχνίδια. Η Apple έχει ήδη 50 εκατομμύρια λογαριασμούς στο Game Center.

10. iMessage για επικοινωνία μεταξύ όλων των συσκευών iOS για μηνύματα, βίντεο, φωτογραφίες, επαφές, groups κλπ μέσω 3G / WiFi. Δωρεάν επικοινωνία με όσους έχουν iPhone, iPad και iPod touch.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain